HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgäst vräks efter Facebook-inlägg

Norrköping Kvinnan berättade i sociala medier om att hon hyrde ut i andra hand. Men inlägget på Facebook lästes även av hyresvärden. Nu blir hon av med lägenheten.
Foto: Jakob Kindesjö
Hyresvärden fann bevis för den olovliga uthyrningen på facebook.

När kvinnan för fyra år sedan beslutade sig för att flytta till Västervik behöll hon sin trea i centrala Norrköping. I stället hyrde hon ut lägenheten till sin far.

Men efter att hyresbetalningarna släpat efter under lång tid började hyresvärden i höstas att undersöka vem som egentligen bodde i lägenheten. På kvinnans Facebooksida fann hyresvärden bevis för en olovlig uthyrning.

Läs ocksåSkuldsatta Carin hyrde ut 124 gånger via Airbnb – nu mister hon sitt hem

Där berättade hon öppet om flytten och vem som hade flyttat in, vilket även bekräftades i folkbokföringen om vem som var skriven på adressen. För att hyra ut lägenheten i andra hand krävs tillåtelse från hyresvärden, vilket kvinnan saknade.

Hyresvärden sade upp avtalet och vände sig till hyresnämnden. Utöver att kvinnan hyrt ut bostaden olovligt fanns även fem obetalda hyror och 38 försenade hyresinbetalningar. När hyresnämnden prövade uppsägningen dök kvinnan inte upp.

Nämnden beslutade att gå på hyresvärdens linje och kvinnan förlorar nu bostaden.

Läs ocksåEfter flytten till Norge - nu förlorar paret lägenheten
Läs också Advokat vräks - ägde villa och hyrde ut sin lägenhet olovligt Flyttade till Norge - vill behålla lägenheten i Jönköping Annons på Blocket avslöjade svartuthyrare

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.