HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgäst i Växjö åtalas för grov mordbrand

Växjö En man i Växjö misstänks för att ha tänt eld på en säng och riskerar flera års fängelse. Enligt räddningstjänsten var spridningsrisken stor.

Under mellandagarna uppstod en brand i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Raskens väg på Teleborg. Räddningstjänsten fick snabbt elden under kontroll men det hade kunnat sluta riktigt illa då spridningsrisken var stor, enligt räddningstjänsten.

En av hyresgästerna åtalas nu för grov mordbrand. Den snart 56-årige mannen misstänks för att med hjälp av en tändare tänt eld på bland annat en säng i lägenheten. Branden innebar fara för andras liv och hälsa samt för omfattande förstörelse av andras egendom, enligt stämningsansökan.

Läs ocksåHyresgästen tände eld på grannarnas dörrar: ”Jag trodde jag skulle dö”

SR Kronoberg rapporterar att den misstänkte hyresgästen enligt åklagaren erkänt att han tänt eld på en säng, men förnekar att han velat skada någon.

Läs också En vecka efter Boråsbranden är deras liv ett kaos: "Vart ska jag ta vägen?" Trodde att lägenheten var hemsökt – tände eld på sovrummet Hyresgäster har fått nya hem efter brand i Annelund Kameror och vakter ökar tryggheten i Fjällbacka

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.