HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgäst klagar på skymmande träd

Varberg Kvinnan tycker att träden på gården stänger ute solljuset i hennes lägenhet. När hyresvärden inte ville beskära dem tog hon ärendet till hyresnämnden.

Kvinnan bor i en lägenhet i ett av Varbergs Bostads områden. Utanför hennes sovrumsfönster växer ett stort körsbärsträd och intill står flera andra höga träd. Kvinnan anser att träden stänger ute solljuset i några av rummen och har därför bett hyresvärden att beskära dem.

Varbergs Bostads AB anser å sin sida att träden utgör en del av det ”gröna rummet” mellan husen och ser inte att det skulle gynna hyresgästerna att ta bort dem. Bolaget hävdar att träden sköts på sedvanligt sätt och att det inte finns anledning att beskära dem ytterligare. Att kvinnan tycker att det är mörkt beror enligt värden snarare på att lägenheten ligger i norrläge än på skymmande träd.

Läs ocksåÄndrade adress tolv gånger - klen bevisning när Kfast försökte bryta kontrakt

När hyresvärden inte ville beskära träden vände sig kvinnan till hyresnämnden. Där har man nu gått igenom ärendet och beslutat att avslå hennes begäran om att värden ska tvingas att beskära träden. Liksom Varbergs Bostads AB anser nämnden att huvudorsaken till att det är mörkt i lägenheten är norrläget och inte träden utanför fönstret.

Läs också Knuffade och skrek åt sina grannar – kvinna blir uppsagd för andra gången av Uppsalahem Bombmannen fick komma tillbaka - nu rasar grannarna: "Jävligt obehagligt" Värdarna ville ha två års retroaktiv hyra - nu är det avgjort: "Jag kan andas ut" Sopor täckte lägenheten – nu vräks kvinnan: "Omedelbar brandrisk"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.