Annons

Hyresgäst nekad andrahandsuthyrning

Klippan Hyresgästen vill hyra ut sin lägenhet i ett år till för att få tid att sälja sin gård men det kommunala bostadsbolaget säger nej. Nu gör parterna upp i hyresnämnden.
Foto: Pixabay
Värd nekar hyresgästen att hyra ut i andrahand. Nu möts parterna i hyresnämnden.

Hyresgästen i Klippan har hyrt ut sin lägenhet i ett år och vill hyra ut den ännu ett år. Men hyresvärden säger nej och hänvisar till sina riktlinjer.

I ansökan till hyresnämnden skriver hyresgästen att det är bostadsbrist i kommunen och att det kommunala bostadsbolaget sällan har lediga lägenheter. Därför kommer de inte att säga upp bostaden och om värden vidhåller att andrahandshyresgästen ska flytta blir konsekvensen att lägenheten står obebodd i ett år. Hyresgästen tycker inte att det är rimligt och kräver en individuell bedömning i frågan.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Nu ligger ärendet hos hyresnämnden. Något sammanträdesdatum är ännu inte fastställt.

Annons
Läs också Kvinna hyrde ut rum i villa – trots att hon var vräkt: "Flyttat ut saker på gatan" Så blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt” Jurist stämde sin hyresgäst – tvingas själv betala flera hundra tusen: "Ren hämnd" Johnny ville rädda sin bror från hemlöshet – klassas som svartuthyrare: ”De har skapat ett problem som inte finns” Belamrade sin lägenhet med saker i flera år – därför får hon ändå bo kvar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.