HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgäst nekad andrahandsuthyrning

Klippan Hyresgästen vill hyra ut sin lägenhet i ett år till för att få tid att sälja sin gård men det kommunala bostadsbolaget säger nej. Nu gör parterna upp i hyresnämnden.
Foto: Pixabay
Värd nekar hyresgästen att hyra ut i andrahand. Nu möts parterna i hyresnämnden.

Hyresgästen i Klippan har hyrt ut sin lägenhet i ett år och vill hyra ut den ännu ett år. Men hyresvärden säger nej och hänvisar till sina riktlinjer.

I ansökan till hyresnämnden skriver hyresgästen att det är bostadsbrist i kommunen och att det kommunala bostadsbolaget sällan har lediga lägenheter. Därför kommer de inte att säga upp bostaden och om värden vidhåller att andrahandshyresgästen ska flytta blir konsekvensen att lägenheten står obebodd i ett år. Hyresgästen tycker inte att det är rimligt och kräver en individuell bedömning i frågan.

Läs ocksåVärd säger upp kontrakt med utvandrade hyresgäster

Nu ligger ärendet hos hyresnämnden. Något sammanträdesdatum är ännu inte fastställt.

Läs också Hyresgäst anklagas för kvinnohandel – förlorar sin bostad Helsingborgare hyrde ut lägenhet utan tillstånd – förlorar kontraktet Hyresgäst vill få ersättning för grannens brandrök Rekord i ockerhyra – hyresgäst får närmare kvarts miljon

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.