Annons

Hyresgäst nekad andrahandsuthyrning

Klippan Hyresgästen vill hyra ut sin lägenhet i ett år till för att få tid att sälja sin gård men det kommunala bostadsbolaget säger nej. Nu gör parterna upp i hyresnämnden.
Foto: Pixabay
Värd nekar hyresgästen att hyra ut i andrahand. Nu möts parterna i hyresnämnden.

Hyresgästen i Klippan har hyrt ut sin lägenhet i ett år och vill hyra ut den ännu ett år. Men hyresvärden säger nej och hänvisar till sina riktlinjer.

I ansökan till hyresnämnden skriver hyresgästen att det är bostadsbrist i kommunen och att det kommunala bostadsbolaget sällan har lediga lägenheter. Därför kommer de inte att säga upp bostaden och om värden vidhåller att andrahandshyresgästen ska flytta blir konsekvensen att lägenheten står obebodd i ett år. Hyresgästen tycker inte att det är rimligt och kräver en individuell bedömning i frågan.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Nu ligger ärendet hos hyresnämnden. Något sammanträdesdatum är ännu inte fastställt.

Annons
Läs också Ovanligt beslut: Hyrde ut utan tillåtelse - får ändå bo kvar Trakasserade grannarna med ringklockor om nätterna - nu förlorar kvinnan sitt hem Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Så rundar Annie bostadskön - söker på egen hand: “Värdarnas krav helt orimliga”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.