Annons

Hyresgäst påkommen med annan bostad

Helsingborg Hyresgästen är skriven på annan adress än den lägenhet som hon hyr av en privat värd i Helsingborg. Nu förlorar hyresgästen kontraktet.
Foto: Gry Ellebjerg
Hyresgästen tvingas flytta från paradvåningen efter ett misslyckat byte.

Den privata hyresvärden gjorde en kontroll av hyresgästens folkbokföringsadress i maj månad. Då upptäcktes att hyresgästen varit skriven på en annan adress sedan augusti 2017.

Istället har lägenheten bebotts av tre andra hyresgäster varav en av dem är ett syskon till förstahandshyresgästen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Bostadsbolaget skickade en rättelse och i samband med den tog syskonet till förstahandshyresgästen kontakt med hyresvärden och förklarade läget.

Annons

Mannen uppgav att han och hans familj bott i lägenheten de senaste 36 månaderna. Han uppgav även att hans syster är skriven på en annan adress.

Enligt värden vidtogs ingen rättelse varpå ärendets togs till hyresnämnden, men förstahandshyresgästen kom inte till nämndens sammanträde.

Annons
Läs ocksåAnmäld 829 gånger för fejkboende – grannfejd avgjord i rätten: ”Allt är fabricerat”Kollage med ett hyresavtal, profil av en man och en domstolsförhandling.

Nämnden höll mötet ändå och kom fram till att bevisningen inte håller för att säga upp kontraktet på grund av otillåten andrahandsuthyrning. Däremot visar utredningen att förstahandshyresgästen har en annan bostad och saknar därför behov av hyreslägenheten. Av det skälet sägs kontraktet upp till den 30 september.

Läs också Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Hyresgästen länsade kvinnans lägenhet på möbler och saker: ”Trodde inte det var sant” 35-årig kvinna förlorar lägenhet på Östermalm efter svartkontraktshärva: "Mardröm" Så mycket får värden snoka för att upptäcka svartuthyrning – och här går gränsen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.