Annons

Hyresgäst rökte på toaletten – blev uppsagd

Helsingborg Hyresgästen i Helsingborg blev uppsagd på grund av en lägenhetsbrand. Enligt värden orsakades branden troligen av att hyresgästen rökte på toaletten.
Foto: Hyresnämnden
När värden gick in i den brandskadade lägenheten upptäcktes det att bostaden var vanvårdad och belamrad av saker.

I början av december började det brinna på toaletten i ett hyreshus i Helsingborg. Enligt de handlingar som har kommit in till hyresnämnden i Malmö menar värden att branden orsakades av hyresgästens toalettrökning.

I samband med branden upptäckte värden att lägenheten var vanvårdad. Enligt värden behövde lägenheten saneras både från skräp och sot men hyresgästen vägrade att ge sitt försäkringsbolag tillstånd att utföra sotsaneringsarbetet.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Först efter drygt två månader signerades det efterfrågade intyget och saneringsarbetet kunde påbörjas. Fem dagar efter att hyresgästen godkänt saneringsåtgärderna valde värden att säga upp hyresgästens kontrakt.

Enligt hyresvärden sägs hyresgästen, i första hand, upp på grund av särskilt allvarliga störningar och i andra hand på grund av vanvård. Hyresvärden har även vänt sig till hyresnämnden som ska ta ställning till om hyresgästens agerande kan ligga till grund för en uppsägning.

Annons
Läs också Brand i lägenhet under flytt – hyresgästen måste betala 1,5 miljoner Risk ladda cykelbatteriet hemma – antalet bränder har ökat Markos lägenhet totalförstörd efter batteribrand - blev hemlös: ”Aldrig mer elcykel” Jonas blev knivskuren i trapphuset – grannen bor kvar ett halvår senare: "Får panikångest" Kvinna i sexrummare vräks - har 90 000 kronor i hyresskuld

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.