Annons

Hyresgäst slipper betala 52 000 kronor efter flytt

Malmö När den 40-årige hyresgästen skulle flytta från sin lägenhet på Herrgården var hyresvärden inte nöjd med skicket på bostaden. Hyresgästen krävdes på 52 332 kronor.

Enligt fakturan skulle hyresgästen bland annat betala 30 800 kronor för ett nytt parkettgolv i vardagsrummet, städning av lägenheten på 6 140 kronor och en ny spis för drygt 5 000 kronor. Men eftersom hyresvärden aldrig kunde bevisa att det verkligen var hyresgästen som orsakat alla skador och nedsmutsningen slipper han nu betala efter en överenskommelse mellan Hyresgästföreningen och den privata hyresvärden. Hyresgästföreningen menade att det påstådda slitaget i stället handlade om eftersatt underhåll. Enligt Thomas Saglind, jurist på Hyresgästföreningen, hade hyresvärden bland annat struntat i att täta fönster och ytskikt vilket gjort lägenheten dåligt isolerad.

– Hyresvärden ville att hyresgästen skulle flytta ut en vecka tidigare än lagenligt så att det skulle finnas tid för renovering av lägenheten. Hyresgästen gick med på detta och i gengäld drog hyresvärden tillbaka sitt skadeståndskrav, säger Thomas Saglind.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar
Annons
Läs också Safija ställer upp för barnen med kramar och djur Dyra renoveringar plågar allt fler – en av fem hyresgäster tvingas flytta: ”Allt billigt bortrenoverat" Storkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå Elias och Romina tog fajten – fick ersättning för den felkonstruerade duschen Här är det dyrast att bli vräkt – stora skillnader i Kronofogdens flyttnota: "Orimligt!"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.