Annons

Hyresgäst stördes av popcornfabrik

Värmdö Stark lukt av viol, smör och lakrits i lägenheterna. Hyresgäster på Värmdö levde i flera år ovanför en popcornfabrik. ”Man höll på att storkna”, säger Conny Andersson.
Foto: Pixabay
Hyresgästen var inte helt nöjd med att det lukta smaksatta popcorn i lägenheten.

Popcornfabriken i Gustavsberg på Värmdö hade som affärsidé att poppa popcorn, smaksätta dem med bland annat viol och lakrits och sedan sälja dem.

Men hyresgästen Conny Andersson som under flera år bott ovanför popcornfabriken upplevde tiden som mycket påfrestande.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– När man kom hem kunde det lukta viol, smör eller lakrits i hela lägenheten. Viol är inte så gott i så stora volymer, det är ingen god lägenhetsdoft om man säger så, säger han.

Det slutade med att han var tvungen att ha korsdrag och vädra rejält för att bli av med dofterna.

– Det var inte jättekul mitt i vintern när det var kallt.

Annons
Läs ocksåVarannan värd skickar sena hyror direkt till inkasso – Amanda fick anstånd och klarade sigEn delad bild där den ena bilden är en kvinna som tittar bort. Den andra ett papper med texten inkasso.

Det luktade mest när bolaget poppade popcorn och han var glad över uppehållen de dagar när företaget packade popcornen.

– Ibland på sommaren kunde man inte sitta ute man storknade, säger han.

Han klagade hos bygg- och miljöavdelningen på Värmdö kommun i mars 2018, som i sin tur lade ner ärendet hösten 2018. Skälet var bland annat att bygg- och miljöavdelningen ville komma och kolla om störningen var befogad.

Läs ocksåStörningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i husetGrovkornig närbild på en uppbruten vit dörr. Ovanpå inklippt text: "Det är obehöriga i källare. Det hörs bankningar. Åk inte ensam på denna." En hyresgäst riskerar vräkning efter att hans besökare stört grannarna.

Men problemet var att hyresgästen inte kom hem från jobbet förrän sent på vardagarna och inget platsbesök kunde därför göras av kommunen.

Annons

Företaget i sin tur menade att deras verksamhet inte utgör någon olägenhet och att en fläkt installerats som ska minska spridningen av lukt till grannarna.

Allting löste sig av sig själv när företaget flyttade i mars 2019.

– Det är jätteskönt nu, säger Conny Andersson.

Läs också Lämnade alla kranar öppna – nu vräks hyresgästen efter flera översvämningar Trakasserad av nazisympatisör - mamman och barnen fick fly sitt hem: "Utbildad att mörda" Trodde grannarna var KGB-agenter som stal och rullade svarta föremål – tvingas flytta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.