HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgäst struntar i hyran och vägrar flytta

Helsingborg De senaste 15 månaderna har hyresgästen i Helsingborg helt struntat i att betala hyran. Hyresvärden har trots upprepade försökt inte lyckats vräka mannen. 
Foto: Gry Ellebjerg
Hyresgästen i Helsingborg var i februari skyldig sin värd över 100 000 kronor i obetalda hyror.

De första åtta månaderna betalades hyran som den skulle för tvåan i Helsingborg. Men sedan december 2017 har hyresbetalningarna uteblivit. I februari i år var skulden uppe i 102 121 kronor.

Enligt de handlingar som har kommit in till hyresnämnden i Malmö har hyresvärden sagt upp mannens kontrakt vid ett flertal tillfällen. Värden har även ansökt om avhysning hos Kronofogden vid två tillfällen. Enligt värden har inte heller Kronofogden lyckats vräka mannen då hyresgästen, trots flera försök, inte har kunnat delges.

Läs ocksåVärdens planerade graviditet räckte inte för uppsägning

I ytterligare ett försök att bli av med hyresgästen har värden vänt sig till hyresnämnden som nu ska pröva ärendet.

Läs också Bröderna Kopp vräks – lägenheter ska bli bröllopssviter Jessica får städhjälp av hemtjänsten – värden ville vräka henne: "Inte städat alls" Från hot till Kronofogden – då kan du bli vräkt och så går det till Par sägs upp - lagar mat av grannarnas sopor på gården

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.