Annons

Hyresgäst tar strid för sänkt hyra

Lund Hyresgästen bor i en nybyggd tvåa i Lund. Hyran är för hög, anser hyresgästen och kräver en sänkning med 3 000 kronor i månaden. Men värden säger nej.
Foto: Kristina Wahlgren

Hyresgästen flyttade in i den nybyggda tvåan i centrala Lund i början av året. Enligt hyreskontraktet är hyran 11 000 kronor i månaden, vilket är lite väl saftigt, anser hyresgästen. Han har därför jämfört sin lägenhet med andra motsvarande lägenheter i Lund och kommit fram till att hyran snarare borde vara 8 000 kronor i månaden. Men hyresvärden håller inte med. När det gäller nybyggnation gäller i princip fri hyressättning, anser värden och dessutom har ju hyresgästen skrivit under ett kontrakt med den högre hyran. Eftersom hyresvärden inte är intresserad av att sänka hyran har hyresgästen, med hjälp av Hyresgästföreningen, vänt sig till hyresnämnden för att få hyresnivån prövad.

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Hyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyror Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Uppsagd för sju sena hyror – så lyckas hyresgästen ändå få behålla kontraktet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.