Annons

Hyresgästen försvann med spisen

Malmö MKB har vänt sig till tingsrätten för att få hjälp i jakten på en hyresgästs obetalda hyror och en “stulen” köksutrustning.

Mannen slutade betala hyran och blev avhyst från sin etta på Bellevuegården i Malmö i januari i fjor. Nu vill hyresvärden, bostadsbolaget MKB, ha den uteblivna hyran och har vänt sig till Malmö tingsrätt för att få hjälp. Det handlar totalt om obetalda inbetalningar på 21 000 kronor.

Lägenheten tömdes aldrig när 21-åringen drog vidare och MKB vill även ha betalt för städningen av bostaden som var tänkt att gå vidare till en ny hyresgäst. Under arbetet upptäcktes att det inte bara var mannen som gått upp i rök, utan samtidigt lägenhetens spis och ugn. MKB menar att det handlar om stöld och ställer sig samtidigt frågande till vad som hänt med ett duschhandtag i badrummet.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Totalt landar kravet i stämningen på  32 500 kronor.

Annons
Läs också Varannan värd skickar sena hyror direkt till inkasso – Amanda fick anstånd och klarade sig Hyresvärden om Lenas skräckdygn på toaletten: ”Helt fruktansvärt” Lena, 69, inlåst på toaletten i fyra dygn - värden struntade i slitna låset: ”Total panik” Kvinna satte in kök till inneboende – förlorar hyresrätt: "Tycker att det var hårt" Efter ett år – nu ska hyresvärden äntligen laga Bjoerns bidé: ”Duschen fyller inte samma funktion”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.