HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgästen försvann med spisen

Malmö MKB har vänt sig till tingsrätten för att få hjälp i jakten på en hyresgästs obetalda hyror och en “stulen” köksutrustning.

Mannen slutade betala hyran och blev avhyst från sin etta på Bellevuegården i Malmö i januari i fjor. Nu vill hyresvärden, bostadsbolaget MKB, ha den uteblivna hyran och har vänt sig till Malmö tingsrätt för att få hjälp. Det handlar totalt om obetalda inbetalningar på 21 000 kronor.

Lägenheten tömdes aldrig när 21-åringen drog vidare och MKB vill även ha betalt för städningen av bostaden som var tänkt att gå vidare till en ny hyresgäst. Under arbetet upptäcktes att det inte bara var mannen som gått upp i rök, utan samtidigt lägenhetens spis och ugn. MKB menar att det handlar om stöld och ställer sig samtidigt frågande till vad som hänt med ett duschhandtag i badrummet.

Läs också Boende på Bellevuegården vill ha kameror i garaget

Totalt landar kravet i stämningen på  32 500 kronor.

Läs också MKB och hyresgäst i ny strid orsakad av vägglöss Hyresgäst hotar och skrämmer sina grannar Vattenskada ger lägre hyra MKB skakas av en omfattande korruptionshärva

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.