Annons

Hyresgäster erbjuds byggutbildning

Södertälje Telge Hovsjö startade en byggutbildning för att skaffa arbete åt sina hyresgäster. Nu följer Telge Bostäder efter och startar en egen utbildning.

För över ett år sedan startade det kommunala bostadsbolaget Telge Hovsjö en byggutbildning för sina hyresgäster. Syftet med utbildningen var att minska arbetslösheten i Hovsjö.

Facit visar att av de sjutton män och tre kvinnor som startade utbildningen har nio fått lärlingsplatser hos byggbolag. Ytterligare fyra personer har fått jobb på en rivningsfirma.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Nu följer Södertäljes andra kommunala bostadsbolag, Telge Bostäder, Telge Hovsjös exempel. Men enligt Eva Nygren vd på Telge Bostäder är arbetet i sin linda. Det inte klart när det ska starta och hur många som ska få gå.
– Vi ska se hur vi ska göra det här. Det här är jätteintressant och bra för hyresgästerna som kan få jobb, säger Eva Nygren.

Telge Hovsjö utbildade hyresgästerna till både snickare och plattsättare och lät de utföra praktik genom att renovera bolagets trapphus och badrum.

Annons
Läs också Telge Bostäder höjer hyran med 5,95 procent – får extrahöjning för 2023 Oväntat besked - hyresgäster med höga hyror slipper hyreshöjning i två år Radonproblem inte lösta – över 100 hyresgäster bor i lägenheter med höga radonhalter Telge Bostäder erbjuder flest sommarjobb: "Vi vet att de här jobben är viktiga" Telge Bostäder blöder miljoner – nu sänks hyran för att få tomma lägenheter uthyrda

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.