Annons

Hyresgäster får gratis brandutbildning och brandfilt

Botkyrka Botkyrkabyggens hyresgäster erbjuds gratis brandutbildning och brandfilt. Hittills har 230 hyresgäster fått brandinformation och nu utökas satsningen.

Bakom satsningen står Botkyrkabyggen, Hyresgästföreningen och Södertörns brandförsvar. Under tio måndagar har Botkyrkabyggen genomfört en brandutbildning i Fittja, Norsborg och Alby i norra Botkyrka.

Totalt nappade 230 personer på erbjudande om att träffa en brandman under 1,5 timme och få reda på hur man ska agera vid en brand och varför det börjar brinna.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Brandmannen Conny Andersson, som håller i kurserna, säger att det som är positivt med att ha utbildningar i bostadsområden är att de når alla människor. Inte bara de som redan har en brandvarnare.

– När jag pratar trycker på enkla grejer som vikten av att ha en hemförsäkring, brandvarnare och hur man ska agera när det brinner. Nu ska vi sprida det här konceptet vidare på Södertörn, säger han.

Annons

Enligt Marcelo Rubio, verksamhetsutvecklare för Hyresgästföreningen Botkyrka/Salem startade allt med att han tog initiativ till ett liknande brandutbildningsprojekt i Södertälje. Sedan tog han ideén vidare till Botkyrka och nu finns planer på att göra en liknande satsning i Huddinge.

Läs ocksåHyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?”

I norra Botkyrka har Botkyrkabyggens personal affischerat och ordnat lokaler. Men när satsningen drar i gång i på februari i södra Botkyrka kommer Hyresgästföreningen att ta ett större ansvar.

– Lokala hyresgästföreningar ska affischera och ha informationsmötena i sina lokaler. Vi kunde inte göra det i norra Botkyrka eftersom det knappt finns några hyresgästföreningar där, säger Marcelo Rubio.

Annons

Jan-Erik Sandh, kundchef på Botkyrkabyggen, ser ett ökat intresse för att gå utbildningarna

Läs ocksåEfter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i MalmöPorttelefon med MKB:s logga och händer som håller en sedalbunt.

– Det är en tydlig trend att fler har kommit på mötena. Om den positiva trenden fortsätter tror jag att vi kommer att utbilda runt 800 av våra hyresgäster. Det är väldigt positivt med tanke på att siffran förut var noll, säger han.

Läs också Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt Var fjärde ung vuxen bor kvar hos föräldrarna - de flesta mot sin vilja Regionkontor flyttar till brokig stadsdel: ”Vi ska vara där folk är”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.