Annons

Hyresgäster får svalka av sig i ”kalla rum” när hettan slår till

Nyheter Kommunala bostadsbolaget Botkyrkabyggen öppnar så kallade cold spots, lokaler med AC dit hyresgäster kan gå för att svalka av sig när lägenheten blir för varm.
Foto: Pixabay

När värmen slår till kan det bli ibland olidligt hett inne i lägenheten. I kölvattnet av förra sommarens värmebölja har kommunala bostadsbolaget Botkyrkabyggen inrättat så kallade cold spots. Det är lokaler i bostadsområdet där det finns AC och boende kan komma till för att svalka av sig när det blir för varmt i lägenheten eller utomhus.

–Nu stiger värmen och därför öppnar vi våra så kallade Cold Spots torsdag och fredag denna vecka samt måndag nästa vecka. Efter det blir det svalare och då har vi inte de lokalerna öppna. Men så snart det blir högre temperaturer igen kommer vi hålla öppet, säger Joe Martarian, affärsområdeschef på Botkyrkabyggen i ett pressmeddelande.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Lokalerna hålls öppna nu på fredag 26 juli och på måndag den 29 juli och bemannas med företagets personal eller representanter för Hyresgästföreningen. Efter måndag kommer lokalerna vara öppna när det är tillräckligt varmt ute. Uppdaterad information finns på Botkyrkabyggens hemsida.

Annons

I två seniorboenden har man även installerat AC i de gemensamma lokalerna för att ge de boende lite svalka.

–Vi vet att äldre personer kan ha svårt att klara av värmen. Jag är glad att vi kan hjälpa till lite extra med det, säger Joe Martarian.

Annons
Läs ocksåDe bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixaDe spröjsade fönstren var fuktiga av kondens när hyresnämndens ledamöter åkte ut för att själva bedöma hur skadade de var.
Fakta: Här finns Botkyrkabyggens cold spots

Munkhättevägen 85 i Tumba

Odlingsvägen 20 i Storvreten

Odens väg 15 i Norsborg

Lagfartsvägen 8 i Alby

Värdshusvägen 10 i Fittja

Läs också Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.