Annons

Hyresgäster får tillbaka 34 000 kronor på hyran

Oskarshamn Efter att ha kämpat för att få ner sin hyresnivå i över fem år har hyresgästerna till slut nått en förlikning med sin hyresvärd. De får tillbaka 34 000 kronor.

Det var 2009 som den första förhandlingen om hyresnivån genomfördes, men diskussionerna hade då redan pågått ett tag. Hyresgästerna, som bor i Oskarshamn, bad Hyresgästföreningen om hjälp med att driva ärendet och efter många turer nåddes i dag en förlikning i hyresnämnden.

Hyresgästerna kommer att få tillbaka drygt 1 300 kronor per månad sedan september 2012, totalt nästan 34 000 kronor.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresgästen är mycket glad för att ärendet äntligen är avslutat och för att hyresnivån nu är justerad.

Annons

– Det känns som att det finns åtminstone någon rättvisa i det här systemet med Hyresgästföreningen, det gillar vi, säger hen.

Men vägen fram till dagens överenskommelse har varit lång. Hyresgästföreningen ansökte om så kallad villkorsändring hos hyresnämnden för första gången i maj 2012. Då ansåg inte hyresnämnden att det fanns tillräckligt beslutsunderlag och medgav ingen hyressänkning. Hyresgästföreningen överklagade då till Svea hovrätt. Hovrätten höll med om att ifall hyresnämnden anser att bevisningen inte räcker till bör den se till att det kommer fram tillräckligt underlag, till exempel genom syn på plats. Ärendet återförvisades till hyresnämnden i Jönköping i juni 2013. Och i dag hölls slutligen det sammanträde som ledde fram till förlikning.

Annons
Läs ocksåRiskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via AirbnbAirbnb och pengar.
Läs också Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.