Annons

Hyresgäster fick ersättning för extra kylskåpsavgift

Växjö Först vägrade Smålandspojkarna att följa hovrättens beslut om att de skulle betala ersättning till sina hyresgäster. Men efter påstötningar har hyresgästerna fått sina pengar.

Smålandspojkarna tog extra betalt för att hyresgästerna har tillgång till bekvämligheter som kyl, frys, köksfläkt och kabel-tv. Sådant som i normalfallet ingår i hyran. När Svea hovrätt beslutade att de skulle betala 43 000 kronor i ersättning för detta till hyresgästerna vägrade hyresvärden först att betala. Trots att hovrättens beslut inte går att överklaga.

Men nu har alla de fyra berörda hyresgästerna fått sina pengar. Hyresgästföreningen gick till Kronofogden för att kräva ut pengarna från Smålandspojkarna, men det ärendet är alltså avslutat nu.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Två av de fyra hyresgästerna bor fortfarande kvar och har under tiden mellan hyresnämndens beslut om ersättning och hovrättens beslut fortsatt att betala den högre hyran. Därför har Hyresgästföreningen lämnat in en ansökan till hyresnämnden om återbetalning av hyran för dessa två och ytterligare en hyresgäst. Dessutom har de ansökt om skadestånd för brott mot förhandlingsordningen.

Men det är inte slut där. I hyran ingår en obligatorisk avgift för en numrerad parkeringsplats, men det finns ingen numrering på boendeparkeringen. Därför kommer Hyresgästföreningen också att driva ett ärende om att hyresgäster som saknar bil slipper betala för parkeringsplats.

Annons

Smålandspojkarna finns med på Hem & Hyras lista över de värsta hyresvärdarna.

Läs ocksåHar du hamnat i bråk med värden? Så fungerar hyresnämndenBilden visar en lagbok och en domarklubba.

Läs mer:

Värsta värden 2015

Annons

Tillägg för kylskåp ger pengar tillbaka för hyresgäster i Växjö

Läs ocksåHyresgäst slipper betala värdens rättegångskostnader – "ovanligt ärende"– Bilden är tvådelad. Ena delen visar den rosa, vackra stenbyggnaden där Svea hovrätt håller till. Den andra delen är ett porträtt på hyresrådet Vanja Lycke. Hon tittar in i kameran och ler lite.
Läs också Folkbokförd i bostadsrätt i 30 år – får ändå behålla hyreskontrakt Multisjuka Fatana och hennes make kastas ut – först i kö på samma lägenhet men har för låg inkomst Hyresgäst får bo kvar - kommunen tvingas vänta med att riva: "Kan inte bara kasta ut mig"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.