Annons

Hyresgäster fick tillbaka 23 000 kronor av värden

Skåne 8 600 kronor var inte en skälig hyra för Malmölägenheten på 45 kvadrat. Det tvingades en kvinnlig bostadsrättsägare erkänna och fick betala tillbaka 23 000 till paret som under ett år hyrt hennes lägenhet i andra hand.

​Tvisten löstes efter medling i Hyresnämnden. Hyresgästerna som under ett år betalat 8 600 kronor i månadshyra gjorde bedömningen att de borde betala 4 9oo kronor för lägenheten och krävde därför sin förra värd på drygt 44 000 kronor.

Annons
Värden hade i sin tur begärt ersättning för flyttstädning av lägenheten. 
 
Parterna gjorde efter medling en överrenskommelse i Hyresnämnden som innebar att andrahandshyresgästerna ska få tillbaka 23 000 kronor för den oskäligt höga hyran.
De slapp också städnotan som uthyraren begärt att de skulle betala.

Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Boråsvärd tog ut närmare 45 procent i överhyra - tvingas betala tillbaka Peter blev blåst på hyran i 28 år och stämde värden – får tillbaka 90 000 Hyrde dyrt i andra hand av mellanhand – går miste om 60 000 kronor Alingsåsvärd fifflade med datum - Tvingas betala tillbaka överhyra och skadestånd Så måste du göra för att få en bostad i andra hand: "Gäller att sälja in sig själv"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.