Annons

Hyresgäster i mögelhus får lägre hyreshöjning

Växjö Hyresgästerna i Hyresbostäders fastigheter på Västra Teleborg i Växjö har länge lidit av fukt- och mögelproblem. Under hösten har hyresgästerna även fått utstå en utredning om fuktproblemen. För detta kompenseras de nu med en lägre hyreshöjning än Hyresbostäders övriga hyresgäster.
Hyresbostäders generella hyreshöjning från årsskiftet är 3,07 procent. Men sedan hyresgäster på Västra Teleborg hört av sig och vädjat om förståelse för deras situation har detta tagits i beaktande under hyresförhandlingarna mellan bostadsbolaget och Hyresgästföreningen.
 
Resultatet blev att hyreshöjningen på Västra Teleborg ligger lägre än för Hyresbostäders övriga hyresgäster. Höjningen stannar för Västra Teleborgarna på mellan 2,52 och 2,57 procent.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar De bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixa Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Elena klagade på mögel i fem år – nu vill Rikshem höja hyran för att fixa hennes badrum Här tar hyresgästerna strid mot kalla hem och dålig skötsel: ”Någon kommer ramla och skada sig snart” Rebecka bor i fukt och mögel – felanmälningarna fastnar hos värden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.