HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgäster oroliga inför försäljning

Ronneby Inför en försäljning av fastigheter hos Ronnebyhus finns en oro bland hyresgäster.

Hyresgästföreningen i Ronneby har fått samtal från oroliga hyresgäster som undrar vad som kan bli följden med ny hyresvärd.
-Man vet inte vem som kommer som ny ägare och största oron är om de ska höja hyran. Direkt säger vi att en ny ägare inte kan höja på eget bevåg. De ska alltid göras via förhandling men vi är också orolig för att det blir oseriösa ägare så småningom. Ronnebyhus säger att de ska sälja till seriösa men de kan i sin tur sälja vidare om ett år. Vi är oroliga för vad som kan ske på längre sikt, säger Urban Jönsson, ordförande Hyresgästföreningen Ronneby.
Fastigheter som föreslås säljas är i områdena Hjorthöjden 80-101, Älgbacken, Äppelgården på Fruktgårdarna, Lindvägen 15-24 och Mejseln (Skruven på Rydénskan).
– Vi ska försöka hålla bomöten i berörda områden om hur det påverkar en vid försäljning, vilka möjligheter och rättigheter man har, med någon tjänsteman från Hyresgästföreningen och även vi från föreningsstyrelsen, säger Urban Jönsson.
Läs mer:
Två blekingebolag planerar försäljning
Ronnebyhus säljer 420 lägenheter

Läs också Fukt och dålig ventilation på Trädgårdsgatan 5 Klart vem som blir köpare i Karlskrona Hyresgästerna i Lund startade egen lokal hyresgästförening "Ge oss gratis medlemskap" Så ska Stångåstaden sänka arbetslösheten i Linköping

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.