HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Två blekingebolag planerar att sälja lägenheter

Blekinge Kommunala lägenheter i Ronneby och Karlskrona ska säljas. I Ronneby kan alla lägenheter på Älgbacken komma att säljas till ett privat bolag, uppger Sydöstran.

Förutom Ronnebyhus hela fastighetsbestånd på Älgbacken rör det sig om flera hyreshus, bland annat på Hjorthöjden och i Kallinge. Totalt över 500 lägenheter. Det är fler än kommunfullmäktige tidigare tagit beslut om.

Ronnebyhus styrelseordförande Johan Sandberg (M) säger till Sydöstran att listan på berörda fastigheter är konfidentiell och vill inte gå ut med information om listan innan kommunfullmäktige tagit beslut.

Läs ocksåFem år senare – nu har Fagersta till slut ett kommunalt bostadsbolagTvådelad bild: till vänster porträtt på Åsa-Märta Sjöström (S), kommunalråd i Fagersta. Till höger arkivfoto på byggarbete. Fagersta kommun startar ett nytt allmännyttigt bostadsbolag och hoppas att bolaget ska växa framöver, men i och med det ekonomiska läget är byggprojekt inte aktuella just nu,

Försäljningslistan ska behandlas i kommunstyrelsen innan beslut fattas av kommunfullmäktige. Att det rör sig om fler lägenheter än vad som tidigare sagts, kommenterar Johan Sandberg (M) till Sydöstran:

– Det är en större lista än vad som angavs i ägardirektivet. Men vi strök också ett område från listan som styrelsen anser ska vara kvar i bolagets ägo, säger Johan Sandberg.

Annons

Sydöstran skriver även att Karlskrona kommun planerar att avyttra fastigheter för 520 miljoner kronor, bland annat föreslås Karlskronahem sälja hyreslägenheter och äldreboende för 400 kronor.

Läs ocksåHyreshuset som är Jans hem ska säljas - men köparen hålls hemlig

– Pengarna ska bara gå till nya investeringar av bostäder, säger Börje Dovstad (L), kommunalråd i Karlskrona och ordförande för Karlskronahem.

Han säger att ett inriktningsbeslut ska tas i april.

Annons

Läs mer: Ronnebyhus säljer 420 lägenheter

Läs också"Målet är aldrig att resultatet ska bli bra" – allmännyttorna är fast i fuskarnas klorMontage

Utförsäljning i Ronneby utreds

Läs också Två lägenheter såldes för en krona – nu säljs de igen för en halv miljon Iskalla lägenheter – nu bävar hyresgästerna för värdens julledighet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.