HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgästerna förlorar tvisten med HFAB

Halmstad För ett par veckor sedan träffades hyresgästerna och bostadsbolaget i rättssalen. Nu har nämnden fattat sitt beslut: HFAB har rätt att göra alla ombyggnader de vill.

Det kommunala bostadsbolaget HFAB får tillstånd att göra de planerade renoveringarna i fastigheten Juristen i Halmstad. Hyresnämnden i Göteborg menar att den standardhöjning som hyresvärden föreslår i de 124 lägenheterna på Skansgatan, Kungsgatan och Fredsgatan är rimlig.

25 hyresgäster har motsatt sig detta och bland annat tyckt att de inte ska vara med och betala för renoveringarna, via hyreshöjningar, utan ombyggnaderna borde anses som normalt underhåll.

Läs ocksåHyresvärdar öppna för bilpooler - men intresset svagt utanför storstädernaman vid bilpool

Nämnden menar att moderniseringen behövs. De påpekar också att projektet inte blir meningsfullt för bolaget om det inte genomförs i samtliga lägenheter. Därför säger nämnden ja till att HFAB får gå igång med renoveringarna som bland annat innefattar badrum, vindsvåningar och säkerhetsdörrar.

I slutändan var det en minoritet av hyresgästerna som motsatte sig åtgärderna, ungefär 20 procent.
Renoveringarna kommer att medföra en hyreshöjning på 868 kronor/månad.

Läs tidigare artikel om konflikten.

Läs ocksåBilpool eller egen bil – så här räknar du på vad som är bäst för dig
Läs också Småbarnspappan Khaled tvingas betala för dubbla renoveringar: "Det finns folk som gråter" Nytt sätt att leverera paket – därför testar värden över tusen luckor i 20 bostadsområden Privatvärdar i Varberg toppar hyreskraven i Halland – yrkar på 9,56 procent

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.