Annons

Hyresgästerna förlorar tvisten med HFAB

Halmstad För ett par veckor sedan träffades hyresgästerna och bostadsbolaget i rättssalen. Nu har nämnden fattat sitt beslut: HFAB har rätt att göra alla ombyggnader de vill.

Det kommunala bostadsbolaget HFAB får tillstånd att göra de planerade renoveringarna i fastigheten Juristen i Halmstad. Hyresnämnden i Göteborg menar att den standardhöjning som hyresvärden föreslår i de 124 lägenheterna på Skansgatan, Kungsgatan och Fredsgatan är rimlig.

25 hyresgäster har motsatt sig detta och bland annat tyckt att de inte ska vara med och betala för renoveringarna, via hyreshöjningar, utan ombyggnaderna borde anses som normalt underhåll.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Nämnden menar att moderniseringen behövs. De påpekar också att projektet inte blir meningsfullt för bolaget om det inte genomförs i samtliga lägenheter. Därför säger nämnden ja till att HFAB får gå igång med renoveringarna som bland annat innefattar badrum, vindsvåningar och säkerhetsdörrar.

Annons

I slutändan var det en minoritet av hyresgästerna som motsatte sig åtgärderna, ungefär 20 procent.
Renoveringarna kommer att medföra en hyreshöjning på 868 kronor/månad.

Läs tidigare artikel om konflikten.

Annons
Läs ocksåLars renoverade lägenheten – tvingas flytta och riskerar att krävas på en halv miljonLars Friberg
Läs också Ekparkett i köket - lyx eller standard? Ingrid stred för sin plastmatta Elena klagade på mögel i fem år – nu vill Rikshem höja hyran för att fixa hennes badrum Planerar storrenovering – vägrar dialog med hyresgäster: ”En oro hos alla jag pratat med” Ann-Christins saker försvann – värden lyckas inte ta reda på vad som hänt: ”Vi har ingen aning”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.