HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgästerna vill stoppa försäljning

Malmö ​I början av februari stod det klart att Akelius köpt 635 lägenheter vid Caroli City, vilket är den största fastighetsaffären i Malmö på tre år. Men nu försöker hyresgästerna sätta stopp för köpet. De vill själva ta över fastigheten.
– Vi är väldigt nöjda med att ha fått en seriös och långsiktig aktör som Akelius Fastigheter till Caroli. Vår uppfattning är att de är duktiga på förvaltning av bostäder vilket gynnar våra hyresgäster och hela området, sa då Thomas Sipos, vice vd i Profi Fastigheter Sverige AB.
 
Nu vill hyresgästerna sätta stopp för jätteaffären. Enligt Sydsvenskan kom beskedet att huset sålts som en chock. Hyresgästerna hade vid flera tillfällen uppvaktat Profi för att få köpa hela fastigheten genom en ombildning. Men när huset nu såldes fanns ingen bostadsrättsförening registrerad och därmed hade de heller inte någon förköpsrätt. Först två dagar efter affären var genomförd registrerades bostadsrättsföreningen.
 
Ordförande för bostadsrättsföreningen Esther Looren de Jong säger till Sydsvenskan att de fortfarande hoppas kunna få rätt att köpa huset och de kommer nu att vända sig till hyresnämnden.

Läs också Striden inte över – dragkampen om ombildningar väcker oro och hopp i Göteborg Maktskifte stoppar ombildningar i Göteborg Så påverkas du som hyresgäst av budgeten i Göteborg Monika och Pekka kan andas ut – utredning ändrade inget Kvinna mister kontrakt efter vanvård: "Ingen golvyta att röra sig på"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.