Annons

Hyresgästförening i Helsingborg vill mätta hemlösa

Helsingborg Köp en matkupong för 25 kronor och hjälp en hemlös. Så skulle man kunna sammanfatta Hyresgästföreningen Privaten Helsingborgs nya hjälpinsats. Under året ska föreningen sälja matkuponger åt människor som vill hjälpa hemlösa på annat sätt än att ge pengar.
Hyresgästföreningen Privaten Helsingborg har inlett ett samarbete med Hemlösas hus i Helsingborg. Föreningen kommer att sälja matkuponger som ger en måltid på Hemlösas hus.
– Om du möter en hemlös som sitter och tigger kan du ge dem en matkupong istället för att ge dem pengar. För mig känns det bättre att jag vet att de kan gå och äta än att pengarna går till alkohol, säger Merete Sundholm, ordförande i Hyresgästföreningen Privaten Helsingborg.
Är det inte upp till dem själva vad de gör med sina pengar?
– Jag är ingen moraltant men för mig känns det bättre att bidra med ett mål mat än att ge pengar som kanske går till alkohol. Jag kan inte ordna en bostad till dem men detta är ett sätt att hjälpa dem.
 
Försäljningen av matkuponger kommer att ske under hela året vid föreningens arrangemang på Mäster Palms plats i Helsingborg och på föreningens årsmöte den 28 maj.
 

Annons
Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Hyresgästföreningen höjer avgiften för att förhandla: ”Vi hoppas på förståelse” Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Jamie har slutat med drogerna – fick bostad genom uppmärksammat Facebook-inlägg: ”Behövde göra något åt min situation”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.