HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyresgästföreningen: ”Det här måste lösas snabbt”

Mjölby Det är inte acceptabelt att bo flera veckor utan duschmöjligheter. Det menar Hyresgästföreningens ärendehandläggare Jennifer Myrén, som vill att hyresnämnden beslutar om åtgärder.

Jennifer Myrén har lämnat in en ansökan om åtgärdsföreläggande till hyresnämnden för familjen Nylin-Söderlunds räkning. Hon begär att nämnden ålägger hyresvärden att omgående, på ett fackmannamässigt sätt, åtgärda badrummet och ventilationen. Hon vill också att beslutet ska vara förenat med vite på 45 000 kronor om inget händer. När nämnden tar upp ärendet är oklart, men Jennifer Myrén vädjar om en skyndsam hantering med tanke på att det finns en bebis i familjen.

– Det här måste lösas snabbt, man kan inte låta dem ha det så här längre, säger hon.

Läs ocksåFår lämna stadsvåning efter konflikt om marmorhandfatHyresvärden ville renovera badrummet till ett normalt standardutseende. Men hyresgästerna ville att det skulle återställas som det såg ut innan branden.

Jennifer Myrén menar att det är olyckligt att hyresgäster kommer i kläm för att hyresvärden och hans försäkringsbolag inte kommer överens om vem som ska betala.

Annons

– Det ska inte gå ut över dem.

Hon ifrågasätter också att värden försöker lösa problemet genom att säga upp hyreskontraktet. Värden hänvisar till att han behöver lägenheten för eget bruk. Då gäller inte besittningsskyddet, om fastighetsägaren har högst två lägenheter och inte bedriver uthyrningen som affärsmässig verksamhet.

Annons
Läs ocksåSex års kamp är över – nu kan Annika och Jim fira jul i nya lägenheten

– Men den här fastighetsägaren har fyra hyreshus i Mjölby, Motala och Boxholm, så min bedömning är att uthyrningen är en affärsmässig verksamhet. Då kan man inte vräka sina hyresgäster hur som helst, säger Jennifer Myrén.

Läs också Arga hyresgäster i nybyggt hus ger inte upp – kräver att felanmälan ska fungera Brister på Stensiken skapar otrygghet - Maritha: "Har inte varit i källaren på tio år" Kräver att få ta över kontraktet – trots hyresskuld på 250 000

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.