Annons

Hyresgästföreningen: ”Det här måste lösas snabbt”

Mjölby Det är inte acceptabelt att bo flera veckor utan duschmöjligheter. Det menar Hyresgästföreningens ärendehandläggare Jennifer Myrén, som vill att hyresnämnden beslutar om åtgärder.

Jennifer Myrén har lämnat in en ansökan om åtgärdsföreläggande till hyresnämnden för familjen Nylin-Söderlunds räkning. Hon begär att nämnden ålägger hyresvärden att omgående, på ett fackmannamässigt sätt, åtgärda badrummet och ventilationen. Hon vill också att beslutet ska vara förenat med vite på 45 000 kronor om inget händer. När nämnden tar upp ärendet är oklart, men Jennifer Myrén vädjar om en skyndsam hantering med tanke på att det finns en bebis i familjen.

– Det här måste lösas snabbt, man kan inte låta dem ha det så här längre, säger hon.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Jennifer Myrén menar att det är olyckligt att hyresgäster kommer i kläm för att hyresvärden och hans försäkringsbolag inte kommer överens om vem som ska betala.

Annons

– Det ska inte gå ut över dem.

Hon ifrågasätter också att värden försöker lösa problemet genom att säga upp hyreskontraktet. Värden hänvisar till att han behöver lägenheten för eget bruk. Då gäller inte besittningsskyddet, om fastighetsägaren har högst två lägenheter och inte bedriver uthyrningen som affärsmässig verksamhet.

Annons
Läs ocksåDe bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixaDe spröjsade fönstren var fuktiga av kondens när hyresnämndens ledamöter åkte ut för att själva bedöma hur skadade de var.

– Men den här fastighetsägaren har fyra hyreshus i Mjölby, Motala och Boxholm, så min bedömning är att uthyrningen är en affärsmässig verksamhet. Då kan man inte vräka sina hyresgäster hur som helst, säger Jennifer Myrén.

Läs också Hyresvärden om Lenas skräckdygn på toaletten: ”Helt fruktansvärt” Lena, 69, inlåst på toaletten i fyra dygn - värden struntade i slitna låset: ”Total panik” Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Annika Backlund svarar på kritiken mot AB-hem: "Jag vill vara en bra värd"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.