Annons

Hyresgästföreningen i Östra Göinge är på gång igen

Östra Göinge Före sommaren var läget helt låst mellan Göingehem och Hyresgästföreningen. Nu är tongångarna annorlunda.
Foto: Östra Göinge kommun/Privat

– Vi har lagt gammalt groll bakom oss. Nu samarbetar vi bra och vi kan arbeta på för fullt, säger Carl-Johan Dahlgren, förtroendevald och ordförande i Hyresgästföreningen Östra Göinge-Osby.

I våras skrev Hem&Hyra att Göingehems ledning vägrade Hyresgästföreningen pengar till boinflytande och aktiviteter, efter många års samarbete. Enligt vd Henrik Loveby var den främsta orsaken att detta var kostnader som bolaget kunde dra in på. Hyresgästföreningen befarade att de skulle tvingas lägga ner sin lokala verksamhet.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Efter diskussioner kom man dock fram till ett nytt avtal i somras. Nytt är bland annat att alla pengar ska gå via Göingehem. Tidigare fick Hyresgästföreningen pengar som de betalade möten och andra aktiviteter för.
– Det spelar egentligen ingen roll, det viktiga är att vi kan jobba inom kommunen, och det känner vi att vi kan nu, säger Carl-Johan Dahlgren.

Peter Olsén, förhandlare vid Hyresgästföreningen region norra Skåne var med och slöt det nya avtalet.
– Nu försöker vi utveckla former för att samarbeta på olika fronter, säger han.

Annons
Fakta: Avtal för hyresgästerna

Kommunala bostadsbolag i region norra Skåne har boinflytandeavtal. Det är avtal om dialoger mellan bolagen och Hyresgästföreningen. Hyresgäster ska informeras och kunna påverka. Hyresgästföreningen företräder alla hyresgäster, inte bara medlemmar. För detta får föreningen en summa pengar, även för vissa aktiviteter i bostadsområdena.

Läs också Värden drar in pengarna till hyresgästerna i Östra Göinge

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.