Annons

Hyresgästföreningen i södra Skåne varnar för bedragare

Ystad Hyresgästföreningen i södra Skånes varnar för bedragare som utger sig representera föreningen. Orsaken är en incident i Ystad i förra veckan.

En kvinnlig hyresgäst i 80-årsåldern som bor på Västerleden i Ystad fick i förra veckan ett märkligt telefonsamtal. Uppringaren sa att han ringde från Hyresgästföreningen och kunde hjälpa till med att hitta billig arbetskraft till det kommande stambytet och att det skulle kosta 15 000 kr. Kvinnan tackade nej och kontaktade fastighetsägaren som förklarade att det inte alls skulle ske något stambyte. Mannen som ringde kvinnan är nu misstänkt för försök till bedrägeri. Polisen har ännu ingen misstänkt.

På Hyresgästföreningens facebook-sida varnar föreningen nu för bedragare och ger följande tips:

ANNONSGuide till hemförsäkringar
* Om någon ringer dig och säger att han eller hon är från Hyresgästföreningen, och du är osäker på att det stämmer, be om deras nummer och säg att du återkommer. Ring sedan till Hyresgästföreningens växel på 0771-443 443 för att få kollat att numret verkligen går till någon på Hyresgästföreningen.

Annons

* Om någon ringer på din dörr och säger sig vara från Hyresgästföreningen, kolla om de har en väl synlig legitimation.

* Släpp aldrig in någon i din lägenhet om du känner dig osäker.

Annons
Läs ocksåFacebook-bedragare döms till fängelse – så lurade de bostadssökande med falska annonserBilder från polisens förundersökningsprotokoll över kontakt mellan bedragarna och bostadssökande.

Läs också Stjäl bostadsannonser från Blocket – lurar dig skaffa dyra abonnemang: "Toppen av ett isberg" Bedragare blåste bostadssökande - lockade med falska annonser Den stora hyresstriden är över – värdarna backar om dubbelhöjningen Mångårig regionordförande lämnar: ”Det är dags att släppa fram nytt folk”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.