HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgästföreningen i södra Skåne varnar för bedragare

Ystad Hyresgästföreningen i södra Skånes varnar för bedragare som utger sig representera föreningen. Orsaken är en incident i Ystad i förra veckan.

En kvinnlig hyresgäst i 80-årsåldern som bor på Västerleden i Ystad fick i förra veckan ett märkligt telefonsamtal. Uppringaren sa att han ringde från Hyresgästföreningen och kunde hjälpa till med att hitta billig arbetskraft till det kommande stambytet och att det skulle kosta 15 000 kr. Kvinnan tackade nej och kontaktade fastighetsägaren som förklarade att det inte alls skulle ske något stambyte. Mannen som ringde kvinnan är nu misstänkt för försök till bedrägeri. Polisen har ännu ingen misstänkt.

På Hyresgästföreningens facebook-sida varnar föreningen nu för bedragare och ger följande tips:

Läs ocksåBostadsbedragare på nätet – så avslöjar du dem och undviker att bli lurad
* Om någon ringer dig och säger att han eller hon är från Hyresgästföreningen, och du är osäker på att det stämmer, be om deras nummer och säg att du återkommer. Ring sedan till Hyresgästföreningens växel på 0771-443 443 för att få kollat att numret verkligen går till någon på Hyresgästföreningen.

* Om någon ringer på din dörr och säger sig vara från Hyresgästföreningen, kolla om de har en väl synlig legitimation.

* Släpp aldrig in någon i din lägenhet om du känner dig osäker.

Läs ocksåHan betalar tusentals kronor för rum i källare – så slår dold marknadshyra mot bostadsletare

Läs också Åkte fast till sist: Bedragaren blåste folk på 400 000 kronor Amir lurades av hyresbedragaren - hela familjen blev hemlös efter bluffen Hot mot Hyresgästföreningen - två kontor utrymda

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.