HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyresgästföreningen kritisk till Mimers försäljning

Västmanland Mimer har beslutat att sälja fyra fastigheter på Bäckby och Skallberget. Totalt berörs 749 lägenheter. Hyresgästföreningen beklagar beslutet.
Foto: Monika Steczkó
Mimer har beslutat att sälja 749 lägenheter ur sitt bestånd.

Som anledning till försäljningen uppger Mimer att man gärna ser fler bostadsaktörer på Bäckby och Skallberget. Idag är Mimer den dominerande hyresvärden i områdena, både när det gäller befintlig bebyggelse och nyproduktion.

– Vi ser fram emot samarbete med fler större fastighetsägare i våra områden. I och med vår nyproduktion utökar vi beståndet väsentligt och det gör att vi blir ännu mer dominerande i dessa bostadsområden. Ett område mår bättre, håller högre kvalitet och utvecklas bättre om fler krafter samverkar, säger Mikael Källqvist vd på Bostads AB Mimer i ett pressmeddelande.

Läs ocksåLovade betala för kattkisset - ångrade sig och gick till polisen: "Aldrig skrivit på det aktuella avtalet"

Han säger vidare att Mimer inte säljer till vem som helst, utan bara till fastighetsägare som vill vara med och utveckla på lång sikt och som har ett stort kundfokus.

Annons

Hyresgästföreningen är kritisk till beslutet och beklagar det.

– Alla våra medlemsundersökningar visar att allmännyttan ligger i topp när det kommer till förvaltning och ses som trygga och stabila hyresvärdar. Idag säljer allmännyttan främst för att ha råd att bygga nytt, även om man väljer att nämna andra anledningar för sin försäljning, säger Mårten Gulin, förhandlingschef på Hyresgästföreningen i Aros-Gävle i ett uttalande.

Läs ocksåSå stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt

Hyresgästföreningen anser att försäljning av kommunala lägenheter bör ses som en sista åtgärd. Långsiktigt är det enligt dem en bra affär för kommunen att äga och förvalta hyresfastigheter.

Annons

På Bäckby äger Mimer totalt 1 300 lägenheter och planerar att bygga ytterligare 360.  Antalet bostäder som säljs är 481. På Skallberget äger Mimer  1 160 lägenheter. Till det kommer nyproduktion på Nordanby Äng med 231 lägenheter samt ytterligare planerad nyproduktion. På Skallberget berörs totalt 268 bostäder av försäljningen.

Läs också Saneringsfirman: Så kan det se ut när vi kommer hem till hoarders Anders hade för mycket saker hemma – blev vräkt: "Visste inte hur allvarligt det var" Uppsagd hyresgäst hade knarkfabrik i lägenheten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.