Annons

Hyresgästföreningen lägger ned verksamhet på Gamlegården

Kristianstad I maj förändrades Hyresgästföreningens It-stugan och blev Visare.in. Nu läggs verksamheten på Gamlegården i Kristianstad ned.

Vid årsskiftet går Visare.in, före detta It-stugan i graven. En verksamhet som Hyresgästföreningen har drivit i cirka tio år.

– Tanken med Visare.in var integration och att hjälpa de boende i kontakt med myndigheter, men vi har inte kunnat påvisa den effekt av verksamheten som vi har tänkt oss, säger Viveca Jusélius Starck, enhetschef på Hyresgästföreningen Region norra Skåne.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Både Hyresgästföreningen och samarbetspartnern ABK har jobbat för att få Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen att engagera sig på något sätt, till exempel genom att vara på plats en gång i veckan, men ett sådant samarbete har inte gått i lås.

Annons

Till It-stugan var Gamlegårdens invånare välkomna för att använda och utbilda sig på datorer och internet. I våras beslutade Hyresgästföreningen och ABK gemensamt att ändra inriktning på verksamheten och att driva den vidare utan kommunens medverkan. Den nya verksamheten fick namnet Visare.in.

Det kommunala bostadsbolaget ABK har varit en finansiär och samarbetspartner till Hyresgästföreningen.

Annons
Läs ocksåHyresgästen Leif om höjningen: "Jag klarar det men andra kan få problem"En delad bild där ena halvan visar ett porträtt på en man med grånat hår, blåa ögon och glasögon och andra halvan en tegelvägg med en skylt med texten ABK, AB Kristianstadsbyggen.

Här kan du läsa om när It-stugan blev Visare.in

Läs också Juridiskt ombud: Därför ska hyresgästen inte betala för påstådda rökskador Per fick pengar tillbaka – så kan du upptäcka om din värd höjer hyran utan att förhandla Anonym tipstjänst för hyresgäster - nytt sätt att jaga svarta kontrakt: "På gränsen till angiveri" Julklappen som blev en supersnackis: "Vi är inte särskilt imponerade"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.