Annons

Hyresgästföreningen överklagar inte hallbeslut

Växjö Hyresgästföreningen har kraftigt kritiserat Växjö kommuns beslut att låta de kommunala bostadsbolagen finansiera en aktivitetshall. Nu har organisationen dock tagit beslutet att inte överklaga.
Kommunfullmäktige beslutade den 26 januari om att aktivitetshallen i området Araby skulle byggas. Hallen kommer att utnyttjas både av hyresgäster och andra, men finansieringen av projektet har av Hyresgästföreningen kritiserats för att vila alltför tungt på hyresgästernas axlar.
 
Nu blir det i alla fall inget överklagande av beslutet. I fullmäktiges beslut står att VKAB, Växjö kommunföretag, ska finansiera hallen. I VKAB ingår bostadsbolagen, men också flera andra kommunala bolag. Det är alltså inte bostadsbolagens budget utan VKAB:s som kommer att belastas. Visserligen kommer en stor del av VKAB:s ekonomiska kapacitet från bostadsbolagen.
– Men vi kommer att bevaka att det inte överskrider den andel som man får ta ut från bostadsbolagen, säger Peter Svensson, förhandlingschef på Hyresgästföreningen Sydost.
 
Det är lagstadgat att kommunen inte får ta ut mer i vinst från sina bostadsbolag än en summa som motsvarar statslåneräntan plus en procent.
– Försöker man ta ut mer än det bryter man mot lagen, säger Peter Svensson.

Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Nytt underhållsavtal i Växjö Jamal hittar lösningarna mellan hyresgäst och hyresvärd Växjöhem riskerar skadestånd ”Växjöhem är okunniga” Växjöhem vill stoppa hyresgäststyrt underhåll

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.