Annons

Hyresgästföreningen stöttar Landskronaungdomar

Landskrona ​I oktober åker sex ungdomar från Karlslund i Landskrona till Ungdomens hus i Fittja. Studiebesöket är en del av satsningen på ett tryggare och mer välmående bostadsområde.

​Trots att det finns ett aktivitetshus i Karlslund längtar många av ungdomarna i området efter ett eget ställe att vara på.

─ De ungdomar som jag har pratat med vill själva bygga upp ett aktivitetshus. De efterfrågar en plats där de kan hänga utan att det ställs krav på dem, säger Dragana Curovic från Hyresgästföreningen Norra Skåne som de senaste veckorna har haft kontakt med ett 40-tal ungdomar från området.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Landskrona kommun har beslutat att satsa extra resurser på Karlslund. Flera olika aktörer är aktiva i projektet och en samverkansgrupp har bildats. Hyresgästföreningens dialog med Karlslunds ungdomar är en del av det arbetet.

Annons

Om två veckor åker en grupp på sex ungdomar till Stockholm och Ungdomens hus i Fittja.
─ Tanken är att studiebesöket ska fungera som inspiration. Aktivitetshuset i Fittja har byggts upp av ungdomarna själva och det är fortfarande de som styr, säger Dragana Curovic.

När ungdomarna har en klar bild av hur de vill att ett aktivitetshus ska fungera ska deras idéer presenteras för samverkansgruppen.

Annons
Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.
Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.