HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyresgästföreningen tar över i Falkenberg

Falkenberg Det kommunala bostadsbolaget Fabo har haft en egen områdesutvecklare. Hyresgästföreningen i Falkenberg tar nu över den rollen.
Hyresgästföreningens Per-Arne Rosenqvist. Foto: Gry Ellebjerg/Petra Martinsson

Seriöst boinflytande. Det hoppas Hyresgästföreningen på när de framöver får en större roll för de som bor hos det kommunala bostadsbolaget Fabo. Föreningen har tagit över ansvaret för sju olika fritidsgrupper.
– Vi hoppas att det är många som vill engagera sig i sina områden. Det är klart att man också kan ha grillfester och annat roligt men vi tror framför allt på riktigt boinflytande, att hyresgästerna ska kunna påverka. Viktigt för oss är också att man känner sig trygg i sitt område, säger Hyresgästföreningens verksamhetsutvecklare Per-Arne Rosenqvist.

Fabo har tidigare haft en anställd områdesutvecklare som startade och höll i fritidsgrupper. Idag finns det sju sådana i olika områden. Efter diskussioner med Fabo, som har fått en ny ledning och genomgått en omorganisation, beslutades den nya ordningen.
Per-Arne Rosenqvist och förtroendevalda ska nu prata med fritidsgrupperna och se hur de  kan jobba tillsammans. Hinner de inte träffa alla innan sommaren fortsätter jobbet i höst.
De som fortsätter engagerar sig behöver inte vara medlemmar i Hyresgästföreningen. Nya aktiva välkomnas också.
– Det spelar ingen roll om man är medlem men helst ska någon i gruppen vara det.
Fritidsgruppernas har tidigare haft Fabos områdesutvecklare som kontaktperson nu blir det Hyresgästföreningen.
– Vi har ett bra samarbete med Fabo idag. Nu gäller det att det fortsätter så att vi får ett bra boinflytande. Vi har verksamhetsmedel men vill man göra någonting som kostar mer pengar är det framför allt bostadsbolaget som sitter på dem, säger Per-Arne Rosenqvist.

Annons
Läs ocksåEfter årets rekordhöjning – nu kommer nästa hyressmäll, Lars, 71: ”Ett svek”Lars Toftmar, hyresgäst i Ystad.
Annons
Läs också Värden bröt upp Rogers källarförråd - skulle vårstäda Efter flera misstag - nu får hyresgästerna anmäla felen till en jurist Liten förening i Sandviken förhandlade fram lägre höjning än Hyresgästföreningen Retroaktiva hyreshöjningar – det här gäller när ny hyra dröjer

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.