Annons

Hyresgästföreningen tar plats i radiobruset

Nyheter Genom ett samarbete med radiokanalen Mix Megapol kommer bostadsfrågan att sättas i fokus under tre veckor. Ämnet kommer att vävas in i både tävlingar och ordinarie program.
Foto: Istockphoto

Hyresgästföreningens superkampanj Bostadslyftet tar sig under måndagen ytterligare en ny form. I tre veckor framöver kommer bostadsfrågorna att diskuteras i radiokanalen Mix Megapol, genom ett avtal med föreningen.

Programledarna kommer att blanda in samtal om hyresbostäder i sitt ordinarie utbud, och varje dag kan lyssnarna även att kunna tävla i ”Dagens bostadsfråga”. En lycklig vinnare kommer om tre veckor att kamma hem en privat konsert i det egna hemmet.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Genom radion hoppas Hyresgästföreningen att en bredare publik klickar sig vidare till samlingssajten Flerhem.nu, där man bland annat kan göra sin röst hörd och påverka politiker.

– Vi försöker testa nya sätt att lyfta bostadsfrågan hos målgrupper som vi kanske inte når i vanliga fall. Så att den kommer in i vardagliga sammanhang och blir ett naturligt samtalsämne, säger Sofia Stenfeldt, pr-samordnare på Hyresgästföreningen.

Färska Sifo-undersökningar visar att tidigare ansträngningar i Bostadslyftet gett resultat. Det senaste halvåret har bostadsfrågan varit den valfråga som klättrat näst mest i prioritet hos medborgarna. Bara frågan om det svenska försvaret har ökat mer i intresse – som ett resultat av oroligheterna i Ukraina.

Annons
Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.

– Mätningar visar att fler och fler människor kan mer och mer om bostad och pratar mer och mer om detta med sina vänner, säger Sofia Stenfeldt.

I början av maj introduceras nästa steg i Bostadslyftet: ”Från ord till handling”. Då kommer Hyresgästföreningen att lyfta fram bra saker som politikerna sagt i bostadsfrågan – och uppmana alla politiker att gå från ord till handling.

– Vi bjuder in medlemmar och allmänhet att vara med och sätta press på politikerna, med hjälp av vykort eller via flerhem.nu. Det kommer bli aktiviteter på gator och torg över hela landet, annonsering på webb och i tidningar och aktiviteter i sociala medier

Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.

Sedan tidigare är sajten Flerhem.nu full av olika sätt att påverka. Bland annat kan man genom en knapptryckning hjälpa bostadsminister Stefan Attefall att få en inspirerande ballongfärd eller skriva brev till ansvariga politiker. För tillfället är drygt 3 000 brev skrivna.

Annons

– Det finns skäl att säga ”tjohoo”. Bostadsfrågan segar sig uppåt och det är sjukt mycket energi i organisationen. Den framtida utmaningen blir att se till att besluten faktiskt fattas efter valet.

 

För att vara med och tävla, gå in på radioplay/mixmegapol.se

Läs också Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.