Annons

Hyresgästföreningen uppmanar till engagemang i Landskrona

Landskrona Fritidsaktiviteter för barnen och finare innegårdar. Det vill hyresgäster vara med och skapa i kvarteret Juno i Landskrona.

Upprustningen av bostadsområdet Öster i Landskrona är i full gång. Hem & Hyra skrev igår om mötet som hölls med de boende för att ta reda på hur de vill att området ska förändras. Mötet arrangerades av Landskrona stadsutvecklingsbolag, Landskronahem och teknik- och serviceförvaltningen. Nu vill även Hyresgästföreningen bli en aktiv part i förändringsarbetet.

− Vi hade en lokal hyresgästförening i kvarteret Juno tidigare men de lade ned sin verksamhet för två år sedan. Nu har vi träffat hyresgäster som vill driva barn- och ungdomsaktiviteter i form av pyssel och umgänge. De vill också arbeta med yttermiljön, säger Christer Nilsson, kassör i Hyresgästföreningen Landskrona.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Allt hänger nu på att de får fler aktiva som vill driva den nya föreningen. Landskronahem ställer upp med lokal men motkravet är att det finns en lokal Hyresgästförening. Den 5 november hålls ett bostadsmöte för alla hyresgäster som bor i Landskronahems lägenheter på Juno.

Annons

− Vi har ett par personer som vill engagera sig. Nu behöver vi några till. Juno är ett kvarter med cirka 6−8 olika fastighetsvärdar. De boende i husen delar på samma innergård. Jag tror inte att den blivit iordninggjord sedan husen byggdes på 60−70-talet. Idag består den till stor del av betongplattor och det finns inga lekmöjligheter för barn. Vi skulle vilja fixa en grillplats, göra en lekplats för de mindre barnen och en bollplan för de större barnen.

Inbjudan till mötet kommer att sättas upp i trapphusen och alla hyresgäster är välkomna oavsett om de är medlemmar eller inte. Ambitionen är att inleda diskussioner med fastighetsägarna och föreslå att de delar på kostnaderna för upprustningen av utemiljön.

Annons
Läs ocksåFördubblad p-avgift efter bostadsbolagets räntesmäll – hyresgästen Nathalie: ”Känns väldigt överdrivet”Nathalie Lundberg, halvkroppsporträtt, står med vit vinterjacka och långt hår på sin oskottade parkeringsplats som hon har sagt upp. I bakgrunden till höger en P-skylt, till vänster ett höghus med sol på, i mitten två träd och en envåningsbyggnad. Längre bak bostadshuset i tegel. Höjda parkeringsavgifter är ett av många sätt ränteläget påverkar hyresgästers vardag.

− Det känns roligt att människor vill vara med och engagera sig. Jag hoppas det kommer mycket folk till mötet så vi kan sätta igång så fort som möjligt.

Läs också Därför hamnar problemområdets nota på hyran: ”Nu gäller det att se upp” Jan-Åke får betala när det brinner - unik hyreshöjning i Landskrona Hyresvärden bygger padelbana – och vill samtidigt höja hyran Invigning av mötesplats i centrum startskott för satsning på Porsön

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.