Annons

Hyresgästföreningen vill inte möta Björkegren i rätten

Stockholm Hyresgästföreningen vill inte möta den avsatte regionordföranden i Stockholm i tingsrätten. Detta då domstolen inte anses vara behörig att ta upp frågan om skadestånd.

För exakt ett år sedan, den 21 oktober 2014, hölls regionstyrelsemötet som blev Greger Björkegrens sista. Avstängningen motiverades med att han ”i betydande utsträckning agerat på egen hand utan mandat från regionstyrelsen och därmed förverkat sitt förtroende”. Hyresgästföreningens riksförbund fastställde senare beslutet att suspendera Björkegren.

Björkegren kräver närmare 1,6 miljoner kronor för förlorad inkomst, dels för den tid som var kvar av det tvååriga mandatet, dels för nästa tvåårsperiod då han åtminstone fram till det att han avsattes ansåg att han hade goda chanser att få förnyat mandat.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresgästföreningen motsätter sig genom sin advokat kravet på skadestånd.”När det gäller medlemskap i ideella föreningar anses den ideella inriktningen och det personliga inslag som präglar föreningens verksamhet innebära att föreningarna själva ska få avgöra frågor om bland annat medlemskap och om vilka som äger rätt att företräda föreningen”, skriver Mårten Lundmark på Danowsky & Partners i svaromålet.

Annons

Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.