Annons

Hyresgästföreningens jurist seglar jorden runt

Dalarna Hallå där … Thomas Saglind, 34, jurist på Hyresgästföreningen i region Aros-Gävle och Mitt, som sagt upp sig för att segla jorden runt i tre år.
Foto: Privat
Thomas Saglind sa upp sig från sitt jobb som jurist på Hyresgästföreningen i Örebro för att segla jorden runt i tre år.

Den 3 september går starten från Malmö för Thomas Saglinds och brodern Fredriks drömresa.

Vart bär det av?
– Vi börjar med att segla till Kanarieöarna och därifrån till Karibien där vi ska vara i ungefär fem månader. Sedan åker vi genom Panamakanalen till Stilla havet – Australien och Nya Zeeland. Sedan seglar vi över Indiska oceanen till Sydafrika, sen tillbaka till Karibien igen, upp till Nordamerika och hem igen via Grönland och Island.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Vad har ni för båt?
– En 12 meter lång oceanklassad Bavaria 390. Vi flyttade ombord i juli och har förberett oss på heltid. Bland annat har vi installerat solpaneler. Tanken är att vi ska vara självförsörjande på el och inte bränna diesel.

Annons

Vad ser du mest fram emot?
– Själva seglandet tar ju inte så lång tid, utan vi kommer vara i land största delen av tiden. Det är det jag ser mest fram emot – att möta andra kulturer och komma till avlägsna platser som man bara kan ta sig till genom att segla till dem. Det ska också bli skönt att prioritera andra saker än i vardagen, nu måste vi förhålla oss till saker som båtens rytm, väder och vind.

Hur länge har ni planerat resan?
– Jag började spara pengar för många år sedan till en längre segling, men jag visste inte att det skulle bli med min bror och jorden runt. För ett år sedan köpte vi båten tillsammans och då blev det konkret. Nu är det inget som stoppar oss!

Annons
Läs ocksåGösta, 92 år, gick på matlagningskurs: ”Jag behöver äta lite mer grönt”

Följ äventyret på  Facebook-sidan Sailing Atalante där Thomas och hans bror kommer att publicera bilder och filmer från resan.

Läs också Femårige Nima dog i hissolyckan – nu läggs utredningen ned De bygger bort bostadsbristen – för fåglar: "Roligt om vi fick hit en uggla" Här chockhöjs hyran för parkering – Julias plats blir dubbelt så dyr Vardagshjälten Johnny prisas av landshövdingen: ”Väldigt hedrande”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.