HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyreshöjning klar i Lysekil

Lysekil Från Hyresgästföreningens sida är man nöjd med uppgörelsen med Lysekilsbostäder. "Vi lyckades reducera bolagets ursprungliga krav kraftigt", säger förhandlaren Björn Karlsson.

Vid årsskiftet höjs hyrorna för alla som bor i Lysekilsbostäders 1 250 lägenheter med i genomsnitt 0,57 procent. Bolagets ursprungliga krav låg på 1,82 procent. En procentsats som man motiverade med ökade kostnader för kommunala taxor och avgifter samt ökat underhållsbehov. 

– Vi är nöjda då vi lyckades med att kraftigt reducera bolagets ursprungliga krav och ser samtidigt att det finns utrymme för ökat underhåll till gagn för hyresgästerna, säger Hyresgästföreningens förhandlare Björn Karlsson. 

Läs ocksåPolitisk färg påverkar varken hyresköerna eller byggandetMartin Grander och partisymboler

För den som bor i en tvårummare på 60 kvadrat och i i dag har en hyra på 4 942 kronor i månaden innebär uppgörelsen en hyreshöjning med 28 kronor i månaden. 

Andra färdiga hyresuppgörelser hittar du här. 

Läs också Rånad och slagen i sin lägenhet - men Emil vägrar vara rädd Hyresgästernas fråga till politikerna - Vill ni ha ett Lysekil enbart för sommargäster? Sommarjobbare handlar åt Lysekilsbor i karantän Lysekils-vd vill ha träning och lek för pengarna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.