HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyreshöjning på gång hos Gårdstensbostäder

Göteborg Drygt 2 700 Gårdstensbor får vänja plånboken vid en högre boendekostnad. I april höjer Gårdstensbostäder hyran med 2,35 procent.

Nu är 2013 års hyror färdigförhandlade för Gårdstensbostäders drygt 2 700 hyresgäster. Om några veckor, den 1 april, höjs hyran för samtliga hushåll med 2,35 procent.

Det motsvarar ungefär 118 kronor mer per månad för en lägenhet som i dag kostar 5 000 kronor i månaden. Bostadsbolaget står därmed för den högsta hyreshöjningen bland Göteborgs fyra kommunala värdar i år.

Läs ocksåNya omfattande hyreskravet för 75 000 lägenheter i Göteborg – var fjärde göteborgare berörsVar fjärde göteborgare bor i någon av Framtidens 75 000 lägenheter.

Gårdstensbostäder är också det allmännyttiga bolag i Västsverige som höjt hyran mest de senaste tio åren. Å andra sidan har snitthyran förblivit en av de allra lägsta.

Annons

Inför förhandlingarna med Hyresgästföreningen aviserade bostadsbolaget att man önskade höja hyrorna med 3,55 procent i snitt, och det redan från årsskiftet.

Senast hyran höjdes var i mars förra året.

Läs ocksåTvå nya hyresuppgörelser klara i Västsverige – så höga blir de

I och med den färska uppgörelsen har nu över 100 000 hyresgäster i Göteborg fått besked om hyreshöjningar, sedan även flertalet av stadens privata hyresvärdar har förhandlat färdigt.

Annons

LÄS MER:
Här hittar du listan över färdiga hyresuppgörelser bland länets kommunala hyresvärdar i år.

Läs också Polischefen blir ny bostads-vd: ”Här finns en möjlighet att förebygga” Kommunalt bolag hotade att vräka barn efter mammans död Ser Gårdsten som framtidens modell: "Förbluffad över att inte fler vågar"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.