Annons

Hyreshus klubbat för 110 miljoner

Nyheter Ägaren är skuldbesatt över öronen och förvaltningen har misskötts. I dag såldes hyreshuset i Helsingborg på exekutiv auktion.

Hyreshuset klubbades på onsdagen för 110 miljoner kronor. Köpare är Helsingborgsbaserade Stenbocken AB. De var dock inte ensamma om att komma till kronofogdemyndighetens auktionslokal. Där fanns så mycket fastighetsspekulanter att det fick tas in extra stolar.

På utropslistan fanns enbart ett objekt:

ANNONSGuide till hemförsäkringar
  • Ridskolan 3 med adress Lägervägen på Fredriksdal i Helsingborg. 208 lägenheter varav 130 studentlägenheter. De flesta lägenheter uthyrda men lite över 20 står tomma. Fastigheten har problem med värmesystemet vilket kan betyda en större investering. Vissa hus har också problematiska enstegsfasader. Uppskattat värde: 105 miljoner. Säljs på auktion på grund av bankskulder och utmätning. Tidigare ägare Hyreshem Helsingborg AB.

Bjudgivningen började trevande på 30 miljoner och sneglade sig upp till 50,5 när till sist Stenbockens representanter chockade alla och bjöd 110 miljoner. Ingen bjöd över.
– Banken hade rätt att säga nej, och hade inte släppt det för annat, förklarar Fredrik Hansson, vd och fastighetschef i familjeföretaget, efteråt.

Annons

När Stenbocken AB tar över fastigheten den 25 oktober tar de också över många problem.
– Det mest akuta är säkerhetsställa värmeförsörjningen i huset, det råder delade meningar hur det fungerar idag, säger Fredrik Hansson.

Varför köpte ni fastigheten?
– Vi ser en potential, den ligger bra men har varit misskött i generationer. Vi med lokal förankring kan få ordning på det.

Läs ocksåNär ägarna överger hyreshuset mitt i stan: ”Vi utesluter inte tvångsförvaltning”En man och en sopbild.

Hyresgästförening har medlemmar på de aktuella adresserna.
– Det är klart att detta är ett steg framåt, säger förhandlare Tor Berger.
Vad försäljningen betyder för hyresgästerna anser han dock är för tidigt att säga.

Annons

Hem&Hyra har skrivit om fastigheten och ägarkarusellen i flera artiklar, bland annat:
Ett år utan en riktig hyresvärd
Hundra miljoner på spel i konkurs som drar ut på tiden
Omskriven fastighetsägare i personlig konkurs

Läs också Huset förfaller när värden är nära konkurs – hyresgäster lever i rädsla och smuts: ”Ingen bryr sig” Prestigehus i Stockholm – Misär i Skövde – Oscar Properties har övergett sina hyresgäster Trollhättepar bakom bolag som vill köpa 174 kommunala lägenheter - Hyresgäst: "Förväntar mig samma höga nivå" Krisande hyresvärd förlorar hus – hundra hushåll påverkas av ekonomisk krasch

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.