Annons

Hyresnämnden ger klartecken till renoveringar

Halmstad Att hyresgästerna inte på förhand fått reda på hyreshöjningen är inget skäl att stoppa renoveringarna av 223 lägenheter. Det kommer hyresnämnden i Göteborg fram till som nu ger Halmstads bostads AB grönt ljus att byta stammarna i 223 lägenheter.
Foto: Petra Martinsson
Hfabs huvudkontor i Halmstad.

Fastigheterna från 1950-talet ska renoveras till vad Hfab menar är ”normal boendestandard”. Förutom själva stambytet kommer lägenheternas badrum exempelvis få kaklade väggar och golv, nytt badrumsporslin och vitvaror. Även fönster och balkongdörrar kommer att bytas ut. Men ett trettiotal av hyresgästerna gav aldrig sitt medgivande och ärendet blev ett fall för hyresnämnden som nu går på fastighetsägarens linje.

Bland annat oroade sig hyresgästerna för hur mycket hyrespåslaget skulle bli. Men nämnden anser att intresset av att renoveringen inte leder till opåkallat höjda hyror tillgodosetts genom att nivåerna kommer att förhandlas fram mellan hyresvärden och hyresgästföreningen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Man anser inte heller att renoveringarna skulle vara oskäliga mot hyresgästerna.

Annons

I ett yttrande inför förhandlingarna uppgav Hfab att hyran troligtvis kommer att öka med mellan 600-700 kronor per lägenhet.

 

Annons
Läs ocksåHyresgäster tar strid mot renoveringar
Läs också Accepterar nämndbeslut – högre hyror kan vänta ändå De tog strid för att få bo kvar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.