Annons

Accepterar nämndbeslut – högre hyror kan vänta ändå

Båstad Hyresgästerna vann striden om dramatiska hyreshöjningar. Värden kommer inte att överklaga. Men höjningar kan det bli så småningom ändå.

– Vi accepterar nämndens beslut och fogar oss nu efter det, säger Limhamnshus fastighetschef Evert Rydell.

Han var med under förhandlingarna, som inleddes när hyresgästerna protesterade och drev ärendet till hyresnämnden. Det handlade om att värden plötsligt ville höja hyrorna med upp till 30 procent.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresnämnden gick på hyresgästerna linje. I beslutet, som kom i förra veckan, skriver hyresnämnden att med den standard som lägenheterna har (radhus) talar inget för att sådana höjningar är befogade. Enligt Evert Rydell vill bolaget nu höja just standarden.
– Vi kommer att se över området, vi vill höja standarden, göra renoveringar. Det är vår uppfattning att det är ett så fint område att hyrorna borde ligga högre. Vi vill också höja vårt eget anseende i området, säger han.

Annons

Eventuella renoveringar kan börja i vår.

Läs mer om historien här:
De tar strid för sin hyra
Hyresgäster segrade mot värd som vill chockhöja hyran

Annons
Läs ocksåRiskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via AirbnbAirbnb och pengar.
Läs också Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.