HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresskuld på drygt trettio tusen kronor

Markaryd En ung man i Markaryd betalade inte sin hyra under nästan ett år. Nu måste han flytta efter beslut i hyresnämnden.

Senast mannen, som är 22 år, betalade sin hyra var i maj förra året. Sedan dess har hyresinbetalningarna lyst med sin frånvaro.

Hyresvärden har inte lyckats få någon kontakt med hyresgästen och han var heller inte närvarande när hyresnämnden höll sitt möte i april.

Läs ocksåÄndrade adress tolv gånger - klen bevisning när Kfast försökte bryta kontrakt

Hyresnämnden skriver i sitt beslut att mannen har åsidosatt sina förpliktelser i sådan mån att avtalet inte skäligen bör förlängas med tanke på att han inte betalat hyra för tiden juni förra året och fram till april i år. Totalt är hyresskulden på ungefär 31 000 kronor.

I beslutet fastställs att mannen inte längre har rätt till sin hyresrätt och att han måste flytta. Flyttar han inte självmant får han avhysas på egen bekostnad.

Läs också Knuffade och skrek åt sina grannar – kvinna blir uppsagd för andra gången av Uppsalahem Bombmannen fick komma tillbaka - nu rasar grannarna: "Jävligt obehagligt" Kenneth kan förlora sitt bibliotek - enligt hyresvärden är det han kallar hem en lokal Värdarna ville ha två års retroaktiv hyra - nu är det avgjort: "Jag kan andas ut"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.