Annons

Hyresskuld på över 66 000 kronor – nu får hyresgästen flytta

Helsingborg Försenade och obetalda hyror för totalt 66 966 kronor. Nu får Helsingborgshyresgästen lämna sin lägenhet. Det beskedet ger Hyresnämnden i Malmö där ärendet avgjordes.
Foto: Kristina Wahlgren

Under ett flertal månader under 2017 och 2018 har hyresgästen betalat sin hyra försent eller inte alls. Den privata värden fick nog och sade upp kontraktet. Men parterna hittade en lösning och hyresgästen fick ett korttidskontrakt som gällde mellan 1 januari 2018 till och med den 31 december 2018. Planen var att hyresskulden skulle betalas av med 5 000 kr i månaden med start 31 december förra året. Men hyresgästen har inte betalat enligt överenskommelsen varpå ärendet nu avgjorts i hyresnämnden.

Hyresgästen kom inte till mötet i hyresnämnden och har inte yttrat sig i ärendet skriftligen. Hyresvärden fick ensam redogöra för händelseförloppet. Det framkom bland annat att hyran för februari månad var obetald och att den totala hyresskulden var på 66 966 kronor. Hyresnämnden gick på värdens linje och beslutade att hyresgästens avtal upphörde att gälla från och med den 28 februari.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också Uppsagd för sju sena hyror – så lyckas hyresgästen ändå få behålla kontraktet Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Jätteuppgörelsen klar – nya hyror för 76 000 hushåll i Göteborg Överenskommelse med Västerstaden: Nu slipper hyresgästerna Vilda Västern-hyra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.