Annons

Hyresuppgörelse klar i Perstorp

Perstorp Den första februari höjer det kommunala bostadsbolaget i Perstorp hyran med 1,65 procent i genomsnitt. Det blev resultatet efter förhandlingar mellan Hyresgästföreningen och bostadsbolaget. Men Perstorpsbostäders vd är inte nöjd.
Kvinnor som skakar hand.
Foto: Gry Ellebjerg

Parterna har haft fyra förhandlingstillfällen och har nu kommit fram till en gemensam överenskommelse med en höjning på 1,65 procent i genomsnitt.

Det innebär att den som har en hyra på 6 000 kronor får en månadshöjning med 99 kronor.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Perstorpsbostäders vd Henry Roos säger att han är glad att parterna haft en bra dialog under förhandlingen, men att de hade behövt 1,85 procent i hyreshöjning för att täcka bolagets kostnadsökningar.

– För att täcka kostnadsökningarna hade vi behövt minst 1,85 procent i hyreshöjning. Sen hade jag behövt ytterligare höjning för att täcka kommande renoveringar som vi måste göra i vårt miljonprogram.

Annons

Enligt Hyresgästföreningens förhandlare Evelina de la Motte är orsaken till hyreshöjningen ökade taxor och underhållsbehov. Men Henry Roos är kritisk.

Läs ocksåSå mycket höjer skånska värdar hyran 2019 – se listan

– Våra taxehöjningar och underhållskostnader överstiger hyreshöjningen på 1,65 procent. Jag skulle vilja ha en diskussion om hur vi ska arbeta långsiktigt så att vi kan planera för de renoveringar vi behöver göra. Nu får vi istället göra en minskning av underhållet.

 Varför gick ni med på en hyreshöjning som ni inte var nöjda med?

Annons

 – För att vi gick över tiden och ville bli klara.

Läs ocksåVarannan värd skickar sena hyror direkt till inkasso – Amanda fick anstånd och klarade sigEn delad bild där den ena bilden är en kvinna som tittar bort. Den andra ett papper med texten inkasso.

Perstorpsbostäder AB äger och förvaltar 402 lägenheter. Förra året landade hyresuppgörelsen på 1 procent. 1,65 procent är bland de högsta höjningarna hittills 2019. Här han du läsa hela listan över klara skånska hyresuppgörelser.

Läs också Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Hyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyror Uppsagd för sju sena hyror – så lyckas hyresgästen ändå få behålla kontraktet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.