HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresvärd döper om arena

Norrköping Fotbollsarenan Nya parken döps om till Östgötaporten. Hyresvärden tecknar stort sponsringsavtal med IFK Norrköping.

I går presenterade IFK Norrköping vem som blir deras nya samarbetspartner. Hyresvärden Östgötaporten, med cirka 2300 lägenheter i Norrköping, har tecknat ett femårigt sponsringsavtal med klubben.

Avtalet innebär bland annat att hemmaarenan Nya parken döps om till Östgötaporten.

Läs ocksåTornen rustas i Hageby

– Det är en av de största affärer klubben gjort på sponsorsidan, säger Patrik Selin, IFK Norrköpins klubbdirektör, till Norrköpings tidningar.

Exakt hur mycket pengar det rör sig om vill varken fotbollsklubben eller hyresvärden avslöja, mer än att det handlar om mångmiljonbelopp. Men satsningen ifrågasätts av Hyresgästföreningen.

– Vi kan inte se att behovet finns att slänga massa pengar på marknadsföring nu när det är bostadsbrist, säger Björn Johansson, regionordförande på Hyresgästföreningen.

Läs ocksåUtemiljön rustas upp i Hageby

Men enligt Östgötaporten handlar avtalet inte enbart om marknadsföring. Bland annat vill bolaget stödja IFK Norrköpings projekt Lagandan, som arrangerar fotbollsaktiviteter i Hageby och Marielund för ungdomar.

– IFK Norrköping är en välskött klubb och det här innebär en möjlighet att vara med och utveckla ungdomsfotbollen i Norrköping, säger David Lood, regionchef på Östgötaporten.

Kommer era hyresgäster märka av satsningen?

Läs ocksåUtemiljöer rustas i Norrköping

– Vi kommer att få möjlighet att ordna saker för våra hyresgäster och i första hand för ungdomarna på arenan framöver, säger David Lood.

Läs också De vill råda bot på sopslarvet Sopslarv kan ge höjda hyror

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.