Annons

Hyresvärd förföljd och hotad av hyresgäst

Malmö När den 27-årige mannen fick en varning för att han störde grannarna svarade han med att hota och förfölja hyresvärden.

Hyresvärden hyr ut till en lägenhet i en fastighet vid Davidshall i Malmö till en kvinna som i sin tur låter sin 27-årige son bo där i andra hand. Enligt hyresvärdens ansökan till hyresnämnden om uppsägning av hyresavtalet har andra hyresgäster i fastigheten i flera år klagat över störningar från sonen. Det senaste året har problemen eskalerat med mycket spring mitt i natten.  

När hyresvärden i höstas skickade en varning till hyresgästen svarade han med att hota några grannar som han trodde han hade klagat på honom. Enligt hyresvärdens skrivelse till hyresnämnden ska han ha förklarat för sina grannar att han känner folk i maffian som kan döda, att han själv också är kapabel att döda och att han inte kommer att glömma folk som vittnar mot honom.  

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Vid ett möte i en mataffär ska 27-årigen ha hotat sin hyresvärd genom att överräcka en patron och visa upp kolven på ett vapenliknande föremål. En månad senare har han cyklat hem till hyresvärdens villa där han slagit sönder en rad rutor och vandaliserat två bilar. Mannen anhölls och sitter häktad misstänkt för tre fall av olaga hot och fyra fall av skadegörelse.

Annons
Läs också Victorias hem hyrdes ut innan hon flyttat ut – får 20 000 i kränkningsersättning: "Det är ingenting!" Michael utredde hyresgäst för misstänkt fusk - svaret: "Ska slakta honom" Tillsammans har de bott 110 år i huset – nu vill värden kasta ut dem Hyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyror Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.