Annons

Hyresvärd förföljd och hotad av hyresgäst

Malmö När den 27-årige mannen fick en varning för att han störde grannarna svarade han med att hota och förfölja hyresvärden.

Hyresvärden hyr ut till en lägenhet i en fastighet vid Davidshall i Malmö till en kvinna som i sin tur låter sin 27-årige son bo där i andra hand. Enligt hyresvärdens ansökan till hyresnämnden om uppsägning av hyresavtalet har andra hyresgäster i fastigheten i flera år klagat över störningar från sonen. Det senaste året har problemen eskalerat med mycket spring mitt i natten.  

När hyresvärden i höstas skickade en varning till hyresgästen svarade han med att hota några grannar som han trodde han hade klagat på honom. Enligt hyresvärdens skrivelse till hyresnämnden ska han ha förklarat för sina grannar att han känner folk i maffian som kan döda, att han själv också är kapabel att döda och att han inte kommer att glömma folk som vittnar mot honom.  

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Vid ett möte i en mataffär ska 27-årigen ha hotat sin hyresvärd genom att överräcka en patron och visa upp kolven på ett vapenliknande föremål. En månad senare har han cyklat hem till hyresvärdens villa där han slagit sönder en rad rutor och vandaliserat två bilar. Mannen anhölls och sitter häktad misstänkt för tre fall av olaga hot och fyra fall av skadegörelse.

Annons
Läs också Familj förlorar halva bostaden – hyresgäster med dubbla kontrakt synade Vräks för att han matar fåglar: ”Fågelskrik i ofattbara mängder” Hans saker slängdes i förtid - stämmer kommunen på 94 000 kronor Jonas blev knivskuren i trapphuset – grannen bor kvar ett halvår senare: "Får panikångest" Kvinna i sexrummare vräks - har 90 000 kronor i hyresskuld

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.