HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresvärd hotad efter uppsägning

Torsby Den hyresvärd som sagt upp sex hyresgäster utanför Torsby för att starta ett asylboende, har fått ta emot flera hot. Hittills har två polisanmälningar upprättats.

Det var i fredags som hyresvärden Erik Jonsson meddelade sina sex hyresgäster att de var uppsagda. Han erbjöd dem ekonomisk kompensation för att de skulle flytta så att han i stället kan öppna ett asylboende. I fastigheten har det tidigare varit ett vårdhem som han menar har stora och svåruthyrda lägenheter.

Sedan nyheten kom ut i media har flera personer hört av sig via mejl, telefon och sociala medier och uttryckt hat och hot. 

Läs också

Hatet kommer från två håll: högerextrema personer och människor som tycker att Erik Jonsson är girig.

– Hela min familj är uthängd med bilder och mordhot. De ska skicka oss till Isis eller döda oss. Gräva ner oss så att vi multnar bort som löv. De ringer och skriver men hur många hot det rör sig om vet jag inte. Allt är överlämnat till polisen, säger Erik Jonsson.

Hoten började komma under söndagen och sedan dess har minst två polisanmälningar upprättats. En om olaga hot och en om ärekränkning. 

Läs också

Erik Jonsson säger att han aldrig hade räknat med att mötas av ett sådant hat.

– Det finns tyvärr ett väldigt stort främlingsfientligt beteende och det gör mig både arg och ledsen. Men sen målas jag upp av den andra sidan som en penning-girig galning. Det är tråkigt, för de som känner mig vet att jag inte är sådan. Det här är mer än kronor och ören för mig. Jag ser mig som entreprenör och tycker att det här är bra för Torsby. Och jag tycker att det finns en fantastisk potential i invandring. Jag har anställt två personer som kommit till Sverige på det sättet, säger han.

I dagsläget har fyra av de sex hyresgästerna accepterat att flytta. Sedan tidigare står sex lägenheter i fastigheten tomma eftersom det råder bostadsöverskott i Torsby.

Läs ocksåHyresgäst sägs upp efter 31 år – välkomnade nyinflyttad granne med pistol
Läs också Om hyresvärden stämmer dig - så gör du för att inte bli ruinerad i rätten Värden ville vräka covidsjuk 72-åring - utreddes för terrorism och penningtvätt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.