HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresvärd överklagar tvångsinlösen

Landskrona Huset i Landskrona förfaller. Men lösningen för hyresgästerna skjuts på framtiden. Ägaren överklagar beslutet om tvångsinlösen.

I början av februari slog mark- och miljödomstolen fast att den skandalomsusade fastigheten på S:t Olovsgatan och Rönnebergsgatan i Landskrona skulle tvångsinlösas. Fastigheten har under en längre period misskötts, Landskrona kommun vill därför köpa fastigheten för drygt två miljoner kronor. Något som hyresvärden Lars-Erik Persson inte vill gå med på.

Hyresvärden har valt att överklaga domen till Mark- och miljööverdomstolen. Det kan ta två månader innan domstolen avgör om ärendet ska prövas eller inte. Om ärendet tas upp i domstolen dröjer det cirka ett halvår innan det kommer en dom.

Läs ocksåJan-Åke får betala när det brinner - unik hyreshöjning i LandskronaJan-Åke Linderoth och huset på Koppargården som brann.

Lars-Erik Persson har själv lämnat in flera stora luntor med kompletteringar i ärendet. Förutom skrivelser om allt från Alfred Nobel till Voltaire innehåller handlingarna även en polisanmälan mot Socialdemokraterna, SABO, Hyresgästföreningen, hyresnämnden och SVT.

”Anledningen är att SAP, SABO och HGF konfiskerat målsägarens fastigheter i Landskrona och Göteborg. De har också fabricerat falska uppgifter angående fastigheterna”, står det i anmälan.

Hem & Hyra har försökt nå Lars-Erik Persson för en kommentar utan resultat.

Läs ocksåUnik dom: Hyresvärden får rätt mot småbarnsfamilj utan toalett

Läs mer här

Läs också Värden stoppade renoveringen - Johanna och Christoffer har levt utan toa i fyra månader Corona tog Susannes inkomst - sen kom tunga beskedet från värden Bjarne såg på när hans hem förstördes av elden - polisen misstänker mordbrand

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.