HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresvärd polisanmäld efter tömd lägenhet

Värmland Hyresvärden Jörgen Broo påbörjade under onsdagskvällen en tömning av Tords lägenhet. Händelsen är polisanmäld.

Hyresvärden Jörgen Broo gick under onsdagseftermiddagen in i Tords låsta lägenhet och började packa ihop hans saker. Som Hem & Hyra berättat hade Tord varit utelåst från sin bostad i över en vecka och blivit uppsagd utan att veta om det

– Vi åkte dit och såg hur porslin, mina personliga brev, pärmar och vissa möbler var utplockade. Vi ringde polisen och min bror bytte lås, berättar Tord.

Läs ocksåOväntade corona-effekten: färre hotas av vräkning

När Hem & Hyra ställer frågor svarar Jörgen Broo via mejl:

– Jag har dokument rörande Tord som du bör ta del av anser jag om du är intresserad av en rättvis artikel.

Men några dokument får Hem & Hyra inte se, i stället skriver Jörgen Broo att ”Tord har skrivit på att han ska vara ute 30 sept 2015” och ”Vi har gjort detta på rätt sätt.”

Läs ocksåLulebochefen häktad misstänkt för grov trolöshet mot huvudman

Hyresrådet Christer Grönevall vid hyresnämnden vill inte uttala sig om det enskilda fallet, men säger att uppsägningstiden alltid är tre månader för hyresgästen, även om man skriver på ett papper där det står att den är kortare.

– Vid ett vanligt hyreskontrakt är uppsägningstiden tvingande och omöjlig att avtala bort, säger han.

Får en hyresvärd gå in i en bostad och bära ut möbler?

Läs ocksåKonkurrensverket kan straffa Ängelholmshem

– Nej, det är Kronofogdens exklusiva rätt att gå in. Det kallas för hemfridsbrott att göra det på egen hand, säger Christer Grönevall.

Tord å sin sida säger att han inte vare sig fått någon uppsägning eller skrivit på något papper. Han har vistats på sjukhus under en längre tid. Han har ena armen i gips och den andra amputerad.

– Jag har fullt sjå att skriva min namnteckning, lättast för mig skulle väl vara om jag gav mitt fingeravtryck, säger Tord.

Läs också Våldets pris: Efter dödsskjutning vågar Sara inte gå ut Skuldsmäll för hyresgäst som struntade i hyran i två år

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.