Annons

Hyresvärd polisanmäls av bostadsborgarrådet

Rågsved Efter branden i trähuset i Rågsved uppdagades flera brister i huset. Nu polisanmäler Vänsterpartiet hyresvärden för framkallande av fara för annan.

– I det här huset har alltså föräldrar behövt åka med barnvagnar i en hiss som inte är godkänd och säker. Det är otroligt upprörande, hyresgästerna har rätt att få känna sig trygga i sina egna hem. Jag har också svårt att tro att det här huset skulle kunnat skötas såhär dåligt om det stått i innerstan, säger Ann-Margarethe Livh (V), som är en av dem som anmält.

Hem & Hyra har flera gånger skrivit om huset, som redan när det var nybyggt fick användningsförbud. När brandförsvaret gjorde inspektion efter branden hittade de flera saker att anmärka på. Miljöförvaltningen och stadsbyggnadskontoret har flera ärenden på gång. Bland annat hissarna, som fortfarande står stilla i sjuvåningshusen.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Ett helt orimligt agerande som självklart är drivet av politiska intressen mer än intresse för hyresgästerna. Vi har ingen förståelse för det agerandet. Det finns ingen juridisk eller saklig grund för en polisanmälan, skriver fastighetsägaren Dan Astrén, SIG Invest, i ett mejl.

Annons

De har ännu inte tagit del av polisanmälan och kan därför inte kommentera den. Brandskyddet fungerar och de punkter som behövde förbättras efter branden har åtgärdats, förutom byte till säkerhetsdörrar, enligt Dan Astrén, som avslutar.

– Det påstås att vi inte agerar och åtgärdar fel och brister i fastigheten. Det är rena lögner och förtal!

Annons
Läs ocksåTvå personer omkom i lägenhetsbrand i Östersund: "Fruktansvärt tragiskt"Ett eldhärjat hus och en dam.
Läs också Trakasserad av nazisympatisör - mamman och barnen fick fly sitt hem: "Utbildad att mörda" Krossade ett fönster och orsakade brand i lägenheten: "Jag måste ha gått i sömnen" Skulle äta pommes frites och lökringar – orsakade skador för 787 000 kronor Räddningstjänsten kritiska mot kommunens missbruksboende - hög risk att fler dör

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.