HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresvärd stämdes för gropar i trapphus

Södermalm Golvet i huset var så dåligt att en hyresgäst fastnade och bröt benet. Till slut stämdes fastighetsägaren och går nu med på att betala ut pengar i skadestånd.
Hålet i trapphusets golv var så djupt att kvinnan fastnade och bröt benet.

Hyresgästen skulle bara gå ut och uträtta ett ärende. Det blev istället ett ärende för både sjukvården, Stockholms tingsrätt och Hyresgästföreningen.
Fastighetsägaren hade nämligen börjat renovera trapphuset och bilat bort delar av golvet. Men det fanns varken avspärrning eller någon annan information som varnade för groparna i golvet.

Ingenting var heller lagt över groparna. När kvinnan, som är femtioårsåldern, tog ett steg ut på golvet från trappen fastnade hon i ett av hålen och bröt benet och skadade foten. Kvinnans sons flickvän fick kalla på ambulans för vidare transport till sjukhus och gipsning av benet.

Läs ocksåHyresgästens bild på spis lönade sig – vann i rätten

Ärendet gick vidare till en stämning mot hyresvärden och det är inte särskilt vanligt, enligt Hyresgästföreningens jurist Göran Walldin, som varit kvinnans ombud. Halkolyckor på grund av dålig snöröjning är vanligare.

– Men då är det svårare med bevisvärdet. Då måste man visa att snöröjningen inte fungerat. Här är det lättare, säger Göran Walldin.
Och det blev till slut ganska enkelt att få ut ersättning. Kravet på totalt 8364 kronor betalades till slut av fastighetsägaren i sin helhet – innan förhandlingen i Stockholms tingsrätt. Det är pengar som täcker löneförlust under 17 dagars sjukskrivning, ersättning för sveda och värk och kostnader för akutbesöket. Dessutom ersätts kläder som gick sönder i olyckan.

Läs också Försvunnen hyresgäst skyldig 80 000 kronor Elfel och trädgård höll på att kosta hyresgäst 177 000 kronor Kristianstadspar betalar 36 000 kronor till hyresvärd Landskronavärd stämmer par efter flytt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.